Olet täällä

Frisbeegolfpuisto

Frisbeegolfpuisto
Taivalvaaran frisbeegolfpuisto pitää sisällään kaksi rataa. Pro-rata on 18-väyläinen ja Ama-rata 9-väyläinen. Eli yhteensä pelattavaa riittää hulppeat 27 väylää. Molemmat radat ovat Taivalvaaran Hiihtokeskuksessa ja sijaitsevat lähekkäin. Alueelta löytyy paljon parkkipaikkoja, treenikori ja pituusheittoväylä.

PRO 18

18-väyläinen, edistyneille harrastajille ja kilpapelaajille sopiva rata, kiertää hiihtokeskuksen laskettelurinteillä ja kuivilla metsäkankailla. Rata on saanut runsaasti kiitosta aina ammattilaisia myöten.Radalla on paljon korkeuseroja ja koko radan pelaamiseen kuluu aikaa n. 2 tuntia. Radan par (ihannetulos) on 58 heittoa ja väylien yhteenlaskettu pituus 1934 m. Pro 18 rata on käytössä toukokuun puolivälistä lokakuun loppuun (riippuen lumitilanteesta).

Ratakartan ja suorituskortin sivun lopussa.

Merkitse tuloksesi tulostietokantaan.

AMA 9

9-väyläinen rata sopii hyvin aloittelijoille, mutta tarjoaa myös edistyneemmille pelaajille haastavia pelitilanteita. Tällä radalla korkeuserot ovat hyvin pieniä, joten se soveltuu hyvin myös liikuntarajoitteisille. Rata on ympärivuotisessa käytössä. 

Ratakartta ja suorituskortti sivun lopussa.

Merkitse tuloksesi tulostietokantaan.


Peliehdotukset

- Kevyt 18 (2 x ama 9): Reilun tunnin leppoisa liikuntahetki kivan kilpailun muodossa tai vain huvikseen heitellen.

- Kova 18 (pro 18): Lähes kahden tunnin rynnistys haastavilla pro-radan väylillä. Korkeuserot ja tiukat pelitilanteet nostavat sykkeen kuntoa kohottavalle tasolle.

- Taivalvaara special 27 (ama 9 + pro 18): Lähes kolmen tunnin (ryhmän koosta ja kunnosta riippuen) frisbeegolf-maraton, jossa tuntumaa haetaan tasaisemmalla 9-väyläisellä. Sen jälkeen taidot ja kestävyys mitataan haastavalla 18 väylän pro-radalla.


Vinkki talviseen frisbeegolfiin: lumisessä maastossa kiekon löytämistä helpottaa kiekon alapintaa kiinni teipattava, n. 1 m pituinen värikäs ja ohut naru. Naru ei oleellisesti haittaa heittämistä ja jää kiekon perään (ja toivon mukaan lumen pinnalle) kiekon sukeltaessa lumeen.

Sijainti

Lisätietoja antaa