Olet täällä

2.7.2018 Maanantai

Päätaloviikko 2018

katti_matikainen_ja_nakkirakki.jpg

12.00  Päätaloviikon avajaiset Kallioniemessä
Avajaisissa kuullaan Kallioniemen historiaa 30 vuoden takaa itsensä Kallen kertomana. Tarinoinnin jälkeen Riitu ja Kalle rantautuvat kotivalkamaan Taivalkosken Teatterin toimesta. Avajaisissa myynnissä kahvia ja juustoleipää lakkahillon kanssa. 

14.00  Herkon veneen tervaus, Kallioniemi
Tervaajille tarjotaan nisukahvit. Piletti museoalueelle 6 €.

14.30  Kulttuurikierros Taivalkosken hautausmaalla
Tutustutaan Kalle Päätalon Iijoki-sarjan keskeisten henkilöiden hautapaikkoihin. Kierroksella on ensi kertaa mahdollisuus nähdä Päätalon parhaan kasvinkumppalin Kalle Loukusan muistokivi. Oppaana Raimo Aro.

15-17  Aarrejahti Satupolulla
Menni-peikko on menettänyt muistinsa ja hukannut löytämänsä aarteen. Lähde Mennin kanssa satuseikkailuun ja auta häntä löytämään kadonnut aarre.

17.00  Katti Matikainen ja Nakkirakki, Herkonmäen kesäteatteri
Lukeminen on yhteistä leikkiä! Pikku Kakkosesta tutut Katti Matikainen ja Nakkirakki pyöräyttävät ilmoille kirjavinkkausta, ääneenlukua ja tarinaimprovisaatiota. Esityksen jälkeen Katti Matikainen ja Nakkirakki jakavat nimmareita ja voit päästä näiden hassujen karvatassujen kanssa yhteiskuvaan.

17.00  Taivalkosken pruasniekka, Jalava
Pruasniekkajuhla aloitetaan Jalavan pihamaalla vanhoja leikkejä leikkien, klo 18 alkaa pastori Tuukka Rantasen toimittama Kiitosakatistos. Hilvanan puolella kuullaan karjalaisia lauluja ja runonlausuntaa, esiintyjinä sohjanankoskelaiset laulajat Zinaida Ustjugova, Raisa Kundozerova ja Elena Ligotskaja. Ohjelmassa myös yhteislaulua, karjalaisten kirjojen ja esineiden näyttely sekä arpajaiset. Iltakahvit ja -teet ostetaan Jalavasta.

18.00  Vahvuuskuvia taivalkoskelaisista yrittäjistä -näyttelyn avajaiset, Päätalo-keskus
Taivalkoskelaislähtöinen Vesa Ylönen toteutti Kyllä hyvejää - Vahvuusvalokuvaprojektin taivalkoskelaisista yrittäjistä vuoden 2017 aikana, näyttelyssä on esillä valokuvia 12:sta taivalkoskelaisesta yrittäjästä. Avajaisissa luvassa myös jazz-tunnelmointia.

18.30  Kalevi Kiviniemen urkukonsertti: J. S. Bach ja muita mestareita, Taivalkosken kirkko
Kansainvälisesti arvostettu urkumaestro Kalevi Kiviniemi saapuu konsertoimaan Päätaloviikolle. Piletti 15 euroa kirkon ovelta.

20.00  Johanna Debreczeni & Jouni Keronen: Yhteislauluja Iijoen varrella, Herkonmäen kesäteatteri
Kun kaksi kuninkaallista, ja vieläpä serkukset, yhdistävät voimansa, ei lopputuloksena voi olla muuta kuin tähtien tuiketta ja laulun taikaa! Vuonna 2004 Tangokuningattareksi kruunattu Johanna Debreczeni ja vuoden 1998 Tangokuningas Jouni Keronen laulattavat Päätaloviikon väkeä Taivalvaaran komeissa maisemissa, yhteislaulutilaisuudessa on väliaika. Piletti 10 €.

20.00  Iijokisoudun avajaiset, Saija
Suomen pisin jokisoutu avataan 36. kerran! Avajaisissa laitetaan jalalla koreasti, pihamyynnissä mehtäsonniburgereita. Luvassa on jälleen kerran leppoisa soututapahtuma tervatuissa jokiveneissä, kaikenkirjavissa kanooteissa ja kajakeissa. 160 km koskia, virtoja, nivoja, suvantoja, keskikesän kauniissa jokimaisemassa. Soutuun voi osallistua koko ajaksi tai vaikka vain päiväksi. Soutu sopii kaikenikäisille, peruskunto ja soutuun kelpaavat kädet ovat suositeltavia.
www.ijokisoutu.net

 

Palvelusta vastaa