Olet täällä

6.7.2018 Perjantai

Päätaloviikko 2018

kalle_ja_riitu.jpg

10.00   Päätalolaisia hahmoja, Kallioniemi
Kallen kirjojen hahmot saapuvat Kallioniemeen Eliisa Sylvänteen ja Ismo Määtän esittäminä. Piletti museoalueelle 6 €.

12.00  Lähetään loistolla reissuun! Lähtee Kalle Päätalon torilta
”– Kaikkiin perkeleen reissuin ihminen erehtyy lähtemään…! Ja kaikenlaisen kaverin kansa! Yhtä saatanan taistelua…” Jotta ei kävisi yhtä huonosti kuin Päätalon Kallelle huppailureissulla Laina-vaimon kanssa kesällä 1945, kannattaa lähteä opastetulle kierrokselle porukalla Taivalkosken keskustaan. Kuljetaan yhdessä tutuissa maisemissa Ossuuskaupan kartanolta neljäntien risteyksen kautta Taivalvaaralle ja takaisin.  Oppaina toimivat Päätalo-fanit Sari Keskimaa ja Maija Saviniemi. Piletti 5 €. Ilmoittautumiset 4.7.2018 mennessä p. 040 8366 801/Paula.

14.00  Päätaloviikon kirjailijavieras, Päätalo-keskus
Kirjailijavieras julkaistaan kesäkuussa osoitteessa www.taivalkoski.fi/palvelut/kirjasto.

15.00  Eino  Leinon päivän konsertti – Sallamari Johansson: Lauluja rakkaudesta, Päätalo-keskus
Laulaja-pianisti Sallamari Johansson tunnelmoi suomalaisten rakkauslaulujen parissa.

16-22 Lähiruokaillallinen, Saijan Lomakartano
Illallinen vierailevan huippukokin valmistamana. Varaukset p. 08 847 511, info@saija.fi.

16.00  30. Tietokilpailu Kalle Päätalon tuotannosta, Herkonmäen kesäteatteri
Tietokilpailukysymykset tulevat Koillismaa sarjan kirjoista Koillismaa, Selkosen kansaa, Myrsky Koillismaassa, Myrskyn jälkeen ja Mustan lumen talvi. Lisätietoja Matti Puolitaival p. 040 436 0079.

18.00  Kalle Päätalo seura ry:n jäsentapaaminen - Tule ideoimaan Kallelle synttärit & tietovisa! Hotelli Herkko

Miten juhlittaisiin mestarin tasavuotissyntymäpäiviä ensi vuonna? Anotaanko Päätalolle liputuspäivää? Juotaisiinko ehki lemunaatipullo kimpassa? Vai mentäisiinkö porukalla Villinsaaren sannikoille huppailemaan? Painettaisiinko Kallen naama Koskenlaskija-paketin kylkeen? Järjestettäisiinkö Suurin syntini -niminen kirjoituskilpailu? Entäpä olisiko paikallaan kirjoittaa kesäteatterinäytelmä nimeltä "Korkiannieme haravamies"? Pidetään yleinen Kalle Päätalo 100 vuotta -pohdintatilaisuus, johon kaikki halukkaat voivat osallistua, ei tarvitse olla Päätalo-seuran jäsen.

Päätalo-visa järjestetään kesän jäsentapaamisessa nyt toista kertaa kaikille pyöreäpäisille, sakeaverisille tai muuten vain aloitteleville Iijoki-sarjan lukijoille. Kysymysten aiheena on tänä vuonna Nuorikkoa näyttämässä -teos. Hummoorilla höystettyihin kysymyksiin ei tarvitse osata vastata omin sanoin, vaan monivalinnoista räiskitään oikeat vaihtoehdot. Kysymyksissä tuodaan esiin kirjasta joitakin mehevimpiä murremuotoiluja ja muuta mukavaa, joten pohjatietoja ei tarvita. Vähempihi hummeeti riittää. Vastaaminen on helppoa ja nopeaa, ja nopeimmin vastannut voittaa. Monivalintakysymyksiin pääsee vastaamaan tietovisan aikana kirjautumalla älypuhelimella tai muulla mobiililaitteella osoitteessa https://kahoot.it. Osallistuminen ei ole vaikeaa, ja siihen annetaan ohjeita vielä visan alkajaisiksi. Tärkeintä ei ole jalo kilpailu, vaan mahoton huppailu ja lystäily Päätalon rikkaan kielenkäytön ympärillä. Kisailemaan on lupautunut myös Vilja Päätalo. Tilaisuuden juontavat Maija Saviniemi ja Sari Keskimaa.

16.30  Frisbeegolf – Koko perheen tapahtuma, Taivalvaaran hiihtostadion
Pieniä kisailuja, tekniikkaopastusta, yllätystehtäviä ja mukavaa yhdessä heittelemistä koko perheelle.

18.00  Frisbeegolf –kilpailu, Taivalvaaran frisbeegolfrata
Frisbeegolf-kilpailu Taivalvaaran haastavalla 18-väyläisellä radalla. Sarjat M/N/L. Lasten (2004 syntyneet ja nuoremmat) kilpailu AMA9-radalla. Osanottomaksu 3 €. Ilmoittautumiset 4.7.2018 mennessä milla.kaikkonen@taivalkoski.fi

19.00  Hengellisen runouden ilta, Taivalkosken kirkko
Jumalan kauniiseen luomistyöhön liittyviä runoja tilaisuudessa lausuvat runoilijarovastit Risto Kormilainen ja Niilo Rauhala. Runoillan päätteeksi nisukahvit kirkonmäellä.     

19.00  Simpauttaja, Herkonmäen kesäteatteri
Piletti 13 € aikuiset, 5 € alle 12-vuotiaat. Tiedustelut ja varaukset p. 0400 670 430, www.taivalkoskenteatteri.fi.

19.00  Olavi Virta –musikaali, Pölkky-teatteri
Piletti 18 € aikuiset, 8 € alle 12-vuotiaat. Tiedustelut ja varaukset, p. 040 578 7176, www.jokijarvi.com.

20.00  Stand up Jalava!
Jalavan tarinaperinne elää. Simos-Iikan ja Mikon jalanjäljissä kaksi Heikkiä, Jalava ja Vilja sekä Patrosen Matti. Piletti 15 €, huom. tilaisuus on K18.

22-02  Live-ilta, Wanha Mylly

Palvelusta vastaa