Olet täällä

7.7.2018 Lauantai

Päätaloviikko 2018

irina_3.jpg

7.00  Herkon vohkasu – Päätaloviikon juoksutapahtuma, lähtö Jokijärven kylätalolta
20 kilometrin vohkasu Jokijärveltä kirkonkylälle. Tällä kertaa loppumatka taitetaan Kaakkurivaaran yli kulkevaa vanhaa maantietä ja samalla voidaan kurkistaa Koninhaudan pohjalle. Vohkasijat saapuvat Kalle Päätalon torille n. klo 9.00. Lisätietoja Kalervo Tyni p. 0400 766 352.

9.00-13.00  Päätaloviikon markkinat, Kalle Päätalon tori
Miehet Kaenuusta saapuvat viihdyttämään Päätaloviikon markkinakansaa, Haverisen Jamppa hoitaa soittohommat ja Schroderuksen Eero puhepuolen, lavalla nähdään myös paikallisia esityksiä ja Suomen suurin Päätalovisa. Toripaikan varaukset 4H-yhdistys, p. 0400 130 284, ei torimaksua!

Onko tämä maaliman suurin Päätalo-visa? Päätaloviikon markkinoilla klo 10.00 hauska visa kaikille pyöreäpäisille, sakeaverisille tai muuten vain aloitteleville Iijoki-sarjan lukijoille.
Hummoorilla höystettyihin kysymyksiin ei tarvitse osata vastata omin sanoin, vaan monivalinnoista räiskitään oikeat vaihtoehdot. Monivalintakysymyksiin pääsee vastaamaan tietovisan aikana kirjautumalla älypuhelimella tai muulla mobiililaitteella osoitteessa https://kahoot.it. Osallistuminen ei ole vaikeaa, ja siihen annetaan ohjeita vielä visan alkajaisiksi. Kisaan voi osallistua omalla nimellään tai - jos jo etukäteen nolostelee mahdollisia vääriä vastauksia - vaikka nimimerkillä. Tärkeintä ei ole jalo kilpailu, vaan mahoton huppailu ja lystäily Päätalon rikkaan kielenkäytön ympärillä! Parhaat palkitaan. Jos visa jäi viime vuonna jostain syystä väliin, nyt on hyvä aika tulla ihmettelemään, mitä Puolangan tyttäret, Maija Saviniemi ja Sari Keskimaa ovat tällä kertaa keksineet.

11-14  Lähetyslounas, seurakuntatalo

11-13  Keppihevostapahtuma, Pikkupeukun piha
Tule askartelemaan keppihevonen, 2 € tarvikemaksu, tai ota oma keppihevonen mukaan. Pihalla ratsastusrata ja mehutarjoilu. Kaikki joukolla mukaan!

12.00  Päätaloviikon futispeli, urheilukenttä/vanha urheilukenttä

13.00  Päätaloviikon lukijatapahtuma ja pääjuhla, Päätalo-keskus, yläkoulun sali
Sari Keskimaa on Päätalo-fani, tutkija ja äidinkielen opettaja. Hänen väitöskirjatutkimuksensa käsittelee Kalle Päätalon Iijoki-sarjan kieltä. Puheenvuorossaan ”Iijoki-sarja - kielentutkijan aarreaitta” Sari valottaa Iijoki-sarjaa kielentutkimuksen näkökulmista ja kertoo väitöskirjastaan. Toisen lukijapuheenvuoron pitää kirjailija ja äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja Jyri Paretskoi. Kolmas puheenvuoron pitäjä on Otto Simola, FM ja ohjelmistosuunnittelija. Simola on Taivalkosken pitkäaikaisen kunnansihteerin Olli Järvirannan tyttärenpoika. Simolan lukijapuheenvuoron otsikkona on ´Oli se venekki pahasti...`

14.00-18.00  River Rock Taivalkoski
Jokimaisemassa rokataan ihanan Irinan johdolla!

16.00-22.00  Lähiruokaillallinen, Saijan Lomakartano
Illallinen vierailevan huippukokin valmistamana. Varaukset p.08 847 511, info@saija.fi.

20-02  Taivalkosken kuohun härkäjuhlat, Taivalkaari
Taivalkosken kuohun legendaariset härkäjuhlat, esiintyy Tulipunaruusut ja Trio Tuovila, piha-alueella karaoke ja härkää myytävänä. Piletti 15 €.

22-02  River Rockin jatkot, Wanha Mylly
Lauteilla PW5. Piletti 10 €.

22-03  Kalle’n krouvin live-ilta

22-03  CARNIVAL disco –Nostalgiaa, Hotelli Herkko
Discopallon välkettä jo vuodesta 1981! Piletti 10 €.

Palvelusta vastaa