Olet täällä

Ajankohtaista

Päätalo-instituutin ja Kallioniemen tapahtumia.

Päätaloviikko järjestetään kesällä 2020 virtuaalisesti verkossa! Katso ohjelma http://www.taivalkoski.fi/palvelut/paataloviikko

 

ajankohtaista
museokortti.png

Vuonna 2019 Kalle Päätalon syntymästä tulee kuluneeksi 100 vuotta.

kalle_paatalo_100_-logo.pdf_.png

Juhlavuoden kunniaksi Taivalkosken kirjastossa paljastettiin 8.2.2019 Elävä  kotiseutu -hankkeen aikana tehty Kalle Päätalon elämää esittelevä neljän taulun sarja. Käykää tutustumassa.

          – – – – – – – – – – – –

Kun Kalle Päätalo vuonna 1989 lahjoitti Uneutettu vonkamies -patsaan Kallioniemeen, hänen toiveensa oli, että vonkamiehen silmien alla olisi jatkuvasti edes ponttuun verran muistoa Iijoen uittokaudesta. Tulevana keväänä vonkamiehelle onkin luvassa uusi ponttuu ihailtavaksi. Olli Väätäjä on jo parkannut ponttuutarpeiksi varatut tukit kuivumaan kevättä varten.

          – – – – – – – – – – – –

Päätalo-instituutissa työjellään Kallioniemi-Säätiön toteuttaman Elävä kotiseutu - Taivalkosken kulttuuriaineistot näkyviksi -hankkeen parissa.
Hankkeessa kootaan yhteen taivalkoskelaiset kulttuuriarkistot ja -aineistot helposti saavutettavaan muotoon. Hankkeen tavoitteena on tuoda esiin ja tallentaa digitaalisesti Taivalkosken kylän historiaa ja kulttuuriperintöä. Hankkeen tavoitteena on lisäksi kehittää Taivalkosken kulttuurikohteita, ja näin hyödyttää kulttuurimatkailua. Lisäksi tavoitteena on lisätä paikallisten asukkaiden, erityisesti taivalkoskelaisten nuorten, kotiseututietoutta ja sitä kautta oman kotiseudun arvostusta.

Kulttuuripolku kirkonkylän halki

Hankkeen aikana on valmistettu myös postikortti Taivalkosken kulttuuripolun kohteista. Kortin on piirtänyt Tatjana Luukkonen.

Taivalkoskella on vahva ja omaleimainen paikalliskulttuuri; sitä täytyy nostaa esiin ja uudistaa teknologian keinoin, jotta se säilyy elinvoimaisena myös tuleville sukupolville. Taivalkoski on pitkien etäisyyksien päässä Suomen kasvukeskuksista katsottuna, sen takia on tärkeää kehittää uusia palvelujen tuottamisen tapoja, kuten tuottaa palveluja mobiilisti verkossa hyödyntämällä tietoliikenneyhteyksiä. Osa hankkeen tuotoksista laitetaan Seinätön museo -mobiiliopastepalveluun kaikkien hyödynnettäväksi maksutta, ajasta ja paikasta riippumatta.

Seinättömän museon antiin pääsee tutustumaan osoitteessa tarinasoitin.fi/kallepaatalo.

 

Hanketta ovat rahoittaneet

instituutti-hanke18.jpg

 

Palvelusta vastaa