Olet täällä

E-aineistot ja tietokannat

Kirjasto tarjoaa käyttöön laadukasta verkkoaineistoa: kirjoja, lehtiä, musiikkia ja tietokantoja.

emaggggz.jpg

E-aineistot Outi-kirjastoissa

Outi-kirjastojen yhteiset e-aineistot.

 ekirjasto-logo.png eKirjaston kautta saat käyttöösi yleisten kirjastojen e-aineistoja. Osa niistä on vapaasti käytettävissä, osan käyttämiseen tarvitset kirjastokortin ja siihen liittyvän tunnuksen.
 

 

E-lehdet

Kirjaston asiakaskoneilla ja kirjaston tiloissa langattomassa verkossa on käytettävissä useita sähköisiä palveluita lehtien lukemiseen:

ePress

palvelu, josta löytyy hyvä valikoima kotimaisia sanomalehtiä digitaalisina näköislehtinä. Palvelun kautta voi lukea mm. Koillissanomia, Kalevaa, Helsingin Sanomia, Turun Sanomia ja vaikkapa Hufvudstadsbladetia.Palvelu on käytettävissä kaikilla OUTI-kirjastoilla.

eMagz

-palvelussa on kotimaisten aikakauslehtien sähköisiä näköisversioita. Tarjolla on mm. Tiede, Kamera, Image ja Eeva. Palvelu on käytettävissä kaikilla OUTI-kirjastoilla.

 

PressReader

Sanoma- ja aikakauslehtiä yli sadasta eri maasta ja 60 kielellä. Lehtiä voit selata mobiililaitteella kirjaston langattomassa verkossa PressReader-sovelluksella. Lehtiä voi myös ladata laitteelle luettavaksi myöhemmin. Palvelu on käytettävissä kaikilla OUTI-kirjastoilla.

TIETOKANNAT
 

Arto

-artikkeliviitetietokanta sisältää kotimaisten sarjojen ja aikakauslehtiartikkeleiden viitetietoja. Palvelu on kaikille avoin.

Elektra

sisältää tieteellisiä artikkeleita ja historia-alan väitöskirjoja vuodesta 1996 lähtien. Julkaisujen viitetiedot ovat vapaasti selattavissa, aineistot ovat käytettävissä kirjastoissa. Palvelu on viitetietojen osalta kaikille avoin. Palvelu on käytössä kaikissa OUTI-kirjastoissa.

RedFox Sanakirja     Redfox-pro

Monikielinen sanakirja, joka kääntää 41 kielelle ja sisältää sekä yleiskielen että erikoisalojen sanastoa. RedFoxin etäkäyttöä varten pyydä tunnukset kirjastosta. Palvelu on käytössä kaikilla OUTI-kirjastoilla.

MUSIIKKIA VERKOSSA
 

Naxos Music Library

Klassisen musiikin kuuntelupalvelu. Musiikkia yli 100 000 CD-levyn verran. Kuuntelusession maksimipituus on kaksi tuntia. Kirjautuminen palveluun kirjastokortin numerolla.

Naxos Music Library Jazz

Jazzmusiikin kuuntelupalvelu. Musiikkia n. 10 000 CD-levyn verran. Kirjautuminen palveluun kirjastokortin numerolla.

Rockway     
                            

rockway.jpg

   Outi-kirjastot tarjoavat nyt suomalaisen Rockway soitin- ja laulukoulun videokursseja. Saatavissa on ukulelen, kitaran ja bassokitaran sekä pop-laulun perusopetusta. Kirjaudu kortillasi ja tunnusluvullasi tästä

 

 

MUITA KIRJASTOAIHEISIA VERKKOPALVELUITA

 

 

 

Kirjastot.fi          Kirjastot.fi

Kaikki kirjastosta ja kirjastoista.

 

Kirjasampo   

Kaunokirjallisuuden verkkopalvelu.

Kirjastokaista          Kirjastokaista

Kirjastojen nettitv & -radio. Paljon kirjallisuusaiheisia tallenteita.

Kysy kirjastonhoitajalta      Kysy kirjastonhoitajalta

Meidän työmme on tietää kaikki.