Olet täällä

- Päätaloviikko 2019 -

Kesä toisensa jälkeen Päätaloviikko kokoaa Kallen fanit ja muut kulttuurinnälkäiset Taivalkoskelle. On siinä tämän päivän kertojilla ihmettelemistä, kun tarinat sinkoilevat ja legendat elävät! 

paataloviikko2018.jpg

”- Täällä riittäsi hupailijoille silmänruokaa ja kesän tuoksuja, sanoin. - Hyyräisivät vaikka Alakylältä jonku venemiehen, joka laskisi Jokijärvestä Taivalkoskelle.
- Mille huppailijoille? isä sanoi kyllästyneen kuuloisesti.
- Semmosille kaupunkien ja Etelä-Suomen herrasihmisille.
- Herrolla on parempia huppailutouhuja kun tulla laskemaan syvänmaan jokkia. Juovat ja muuten lystäilevät rokuliaikonaan.
- Ei ne aina tie sitäkää! väitin. - Lehissä kirjotetaan, että Etelä-Suomen varakkaat ihmiset on ruvennu kulkemaan kesälomaisa aikana täällä Pohjos-Suomessa. Tietenni etupäässä Lapissa.
- Ei veikkonen ne tule lystäilemään selekosiin joilla on varoja. Kiittävät kun saavat olla pois täältä. Mitästä hulluja, että herrasihmiset tulisi tämmösiä talottomia taipaleita laskemaan ja sääskiin kupattaviksi.”

- Kalle Päätalo: Loimujen aikaan -

Huppailua, lystäilyä, kesän tuoksuja ja koskenlaskua on taas tiedossa Taivalkoskella, kun Päätaloviikkoa vietetään 1.-7.7.2019. Ohjelma julkistetaan 12.4.2019.

Tervetuloa Päätaloviikolle!

Päätaloviikon 2018 ohjelma

Palvelusta vastaa