Olet täällä

"Mana" -taidenäyttely Päätalo-keskuksessa 2.9.-11.10.2019

Tapahtuman ajankohta: 
2.9. – 11.10.2019
Paikka: 
Päätalo-keskuksen taidenäyttelytila
Hintatieto: 

Vapaa pääsy.

Ikäraja: 
Sallittu kaikenikäisille
Osoite: 
Käyntiosoite
Urheilutie 4
93400
Taivalkoski

Suomussalmelaisen kuvataiteilija Johanna Laajan öljyvärimaalaukset valtaavat Päätalo-keskuksen taidenäyttelytilan syys-lokakuussa.

Mana” on Suomussalmen Pyhäkylällä asuvan ja työskentelevän kuvataiteilija Johanna Laajan yksityisnäyttely Päätalo-keskuksen näyttelytilassa Taivalkoskella. Näyttelyssä on esillä öljyvärimaalauksia vuodelta 2018 ja 2019. Laajan maalaukset ovat mielentasolla syntyvien tunnelmien värittämiä asetelmia ja interiööritutkielmia. Maalauksissa esiintyvien tilojen ja esineiden lähtökohdat löytyvät hänen asuin- ja työskentelytiloista vanhalta kyläkoululta ja lähiympäristöstä.

Näyttelyn nimi Mana kuvaa sitä, miten havainnoin ja löydän teosten aiheet ympäristöstäni. Hetkessä koettujen ja nähtyjen esineiden sekä ilmiöiden voima näyttäytyy minulle ylitse muun arkisen havaintoprosessin.

Tuntuu kuin aiheet nostaisivat itsensä esiin mystisellä voimalla kiinnittäen huomioni esineen tai tilan väreihin, valoon ja varjoihin. Mana merkitsee yliluonnollista näkymätöntä voimaa, joka elävöittää esineet, ihmiset ja eläimet. – Johanna Laaja