Olet täällä

Onnistunut Kotoutuminen -elokuvailta 17.1.2019

Tapahtuman ajankohta: 
To 17.1.2019 klo 18:00 – 21:45
Paikka: 
Kuusamotalo
Ikäraja: 
Sallittu yli 12-vuotiaille
Osoite: 
Käyntiosoite
Kaarlo Hännisentie 2
93600
Kuusamo
Tapahtuman järjestäjän tiedot: 

Onnistunut Kotoutuminen -teemainen elokuvailta Kuusamossa torstaina 17.1.2019 klo 18 alkaen. 

Kuusamossa järjestetään Onnistunut Kotoutuminen -teemapäivä, jossa esitetään Aki Kaurismäen elokuva Toivon Tuolla Puolen klo 19 Kino Kuusamotalossa. Tapahtuma on suunnattu maahanmuuttajanaisten lisäksi kaikille aiheesta kiinnostuneille.

Elokuva kertoo Khaledista, (Shervan Haji) nuoresta syyrialaisesta pakolaismiehestä, joka on menettänyt miltei koko perheensä ja hakee turvapaikkaa Helsingistä. Wikström (Sakari Kuosmanen) jättää alkoholisoituneen vaimonsa ja ammattinsa, ja hankkii kannattamattoman ravintolan. Kun viranomaiset päättävät palauttaa Khaledin Aleppon raunioihin, hän päättää jäädä maahan laittomasti ja katoaa Helsingin kaduille, joilla hän kohtaa paitsi monenlaista rasismia myös puhdasta ystävällisyyttä. Lopulta Wikströmin ja Khaledin tiet kohtaavat.

Elokuvan ikäraja on 12 vuotta.

Ennen elokuvaa on kahvi- ja keskustelutilaisuus yleisölle, johon osallistuu myös vuoden maahanmuuttajanainen Sirwa Farik. Irakilainen Sirwa Farik tuli Suomeen kiintiöpakolaisena vuonna 2000. Nyt Farik työskentelee Irakin naisten hankkeessa, joka tukee maahanmuuttajanaisten kotoutumista sekä osa-aikaisena perhetyöntekijänä.