Olet täällä

Syksyinen elokuvasunnuntai 18.10.2020

Tapahtuman ajankohta: 
Su 18.10.2020 klo 12:00 – 19:00
Paikka: 
Taivalkosken teatteri
Hintatieto: 

Lapset ilmaiseksi, aikuiset 5 €. Tulethan elokuviin vain terveenä, noudatat turvavälejä sekä huolehdit hyvästä hygieniasta! Suosittelemme elokuvissa maskin käyttöä.

Ikäraja: 
Sallittu kaikenikäisille
Osoite: 
Käyntiosoite
Kauppatie 11
93400
Taivalkoski

Elokuvasunnuntai on täällä jälleen 18.10.2020!

Syksyisessä elokuvasunnuntaissa esitetään elokuvat Risto Räppääjä ja väärä Vincent sekä Helene. Huom! Elokuviin mahtuu vain 50 henkilöä, Risto Räppääjä -elokuva esitetään kahdesti. Varaa lippusi ennakkoon kulttuurituottajalta joko puhelimitse tai sähköpostilla, p. 040 8608 971 tai heli.paaso-rantala@taivalkoski.fi. Lippu lunastetaan ja maksetaan elokuvasunnuntaina. Lipun hinnat: lapset ilmaiseksi, aikuiset 5 €. Huom! Klo 12 voi lunastaa liput klo 13 alkavaan Risto Räppääjä -elokuvaan ja klo 14.30 alkaen klo 15 alkavaan elokuvanäytökseen. Helene -elokuvan liput voi lunastaa klo 16.30 alkaen. 

Tulethan elokuviin ainoastaan terveenä, ja noudatat turvavälejä sekä huolehdit hyvästä hygieniasta! Suosittelemme maskin käyttöä elokuvissa.

Aikataulu:
Klo 12.00 Lippujen lunastus ensimmäiseen Risto Rääppääjään aukeaa 

Klo 13.00 Risto Räppääjä ja väärä Vincent

Klo 14.30 Lippujen lunastus toiseen Risto Räppääjään alkaa

Klo 15.00 Risto Räppääjä ja väärä Vincent

Klo 16.30 Lippujen lunastus Helene -elokuvaan alkaa

Klo 17.00 Helene

 

Elokuvien tiedot:

Risto Räppääjä ja väärä Vincent

Rauha Räppääjä saa merkillisen ennustuksen, jonka mukaan hänen lähipiirissään on jälleensyntynyt nero. Löytäessään Riston piirustuksen Rauha on varma, että Risto on jälleensyntynyt Vincent van Gogh, sillä Risto käyttää värejä vauhdikkaasti ja hänellä on punainen tukka. Elvikin innostuu ajatuksesta menestyksen toivossa. Rauha päättää esitellä Riston piirustuksen taidemuseon johtajalle, joka yllättäen tarjoutuu viemään Riston kotiinsa opiskelemaan piirtämistä. Kun Ristoa ei kuulu takaisin taidemuseon johtajan luota, Nellin ja Lennartin epäilykset heräävät. Samaan aikaan ilmenee outo sattuma: Suomesta löytyy van Goghin maalauksen luonnos! Jännittävä tapahtumasarja käynnistyy ja vie ensin Riston ja sitten Nellin sekä Lennartin huvilaan, jota isännöi salaperäinen pariskunta. Mutta miksi Rauhaa ja Elviä epäillään taideväärentäjiksi? Onneksi taidemuseon vahtimestari Herkules Poironen on innokas harrastajasalapoliisi ja auttaa Ristoa ja Nelliä arvoituksen ratkaisemisessa. 

Elokuvan kesto: 1h 20 min, ikärajasuositus: sallittu kaikenikäisille

 

Helene

Vuosi 1915. Helene Schjerfbeck elää unohdettuna taiteilijana iäkkään äitinsä kanssa maaseudulla. Viimeisimmästä näyttelystä on kulunut jo vuosia, ja Helene on jatkanut maalaamista ainoastaan omasta intohimostaan. Kaikki muuttuu, kun taidekauppias löytää Helenen sekä tämän 159 upeaa maalausta – ja haluaa järjestää suuren yksityisnäyttelyn. Helenelle käänteentekevä hetki koittaa kuitenkin vasta kun hänet esitellään Einar Reuterille. Nuori Einar on metsänhoitaja, ja taiteen harrastajana Helenen töiden intohimoinen ihailija. Hänestä tulee Helenen uskottu ja myös rakastettu.

Elokuvan kesto: 2h 2 min, ikärajasuositus: 7 vuotta