Olet täällä

Tuulessa viileämpi vivahde -taidenäyttely Päätalo-keskuksessa

Tapahtuman ajankohta: 
17.8. – 9.10.2020
Paikka: 
Päätalo-keskuksen taidenäyttelytila
Hintatieto: 

Vapaa pääsy, tervetuloa!

Ikäraja: 
Sallittu kaikenikäisille
Osoite: 
Käyntiosoite
Urheilutie 4 A
93400
Taivalkoski

Kuusamolaisen Päivi Haatajan maalauksia ja runoja esillä Päätalo-keskuksen taidenäyttelytilassa 17.8.-9.10.2020.

Kuusamolainen Päivi Haataja tuo maalauksia ja runoja yhdistävän taidenäyttelynsä ”Tuulessa viileämpi vivahde” Taivalkosken Päätalo-keskuksessa sijaitsevaan taidenäyttelytilaan 17. elokuuta alkaen. 

”Tauluissani kuvaan pääasiassa koillismaan luontoa ja sen eläimiä, esimerkiksi tilannekuvia hillasuolta, välähdyksiä lintuparvesta, kaukana siintävistä tunturinhuipuista. Näyttelyni kertoo siitä kuinka syksy vähitellen saapuu: Illat pimenevät, maasta nouseva tuoksu on erilainen ja tuulessa on viileämpi vivahde. Toivon tunnelman välittyvän maalauksistani, jopa ne tuoksut.”

Haataja pitää Koillismaan luontoa ainutlaatuisena ja hyvin moninaisena.

”Päivän aikana silmiin välittyvä kuva voi muuttua täysin erilaiseksi. Lähdet taltioimaan auringonlaskua kameraan ja samassa se on ohi. Sen jälkeen yrität tallentaa sen verkkokalvolle, sieltä maalaukseen. Joskus se onnistuu, joskus ei.  Se tekee maalaamisesta mielenkiintoisen”, Haataja kertoo.

Tuultakin voi olla monenlaista; lempeää tai navakkaa. Tuuli voi hellästi henkäillä tai yltyä puhuriksi, myrskyksi. Tuulessa ajatukset selkiintyvät. Niin käy myös maalatessa. Kaikki muu unohtuu.

Haataja kertoo kirjoittaneensa runoja aina. ”Runoissani kerron luonnosta ja koillismaan ihmisistä, kuinka luontoa ja ihmisiä voi kuvailla samoilla sanoilla. Kuinka molemmista löytyy samankaltaisia piirteitä, jäyhyyttä ja kestävyyttä, mutta myös sinnikkyyttä ja kauneutta karuissa oloissa. Onhan ihminen osa luontoa, ” Haataja summaa.

 

Taidenäyttely on esillä 17.8.-9.10.2020. Taidenäyttelytila on avoinna ma, ke-to 8.30-18.00  ja ti,pe 8.30-16.00.

 

Järjestää: Päätalo-instituutti ja Taivalkosken kunta/ kulttuuripalvelut