-10 °C
Haku

Kataja iäkkäiden yhteisöllinen asuminen

Vuokra: Vuokrasopimuksen tekee kotihoidon lähiesimies. Asumisen tuen, eläkettä saavan hoitotuki ja asumistuki haetaan kelalta ja sairaanhoitaja voi avustaa lomakkeiden täyttämisessä. ( Lisäselvityksenä tarvitaan C- todistus lääkäriltä)

Pitkäaikainen tehostettu palveluasuminen:

Maksu määräytyy tulojen perusteella (tuloselvitys)

Ympärivuorokautisessa tehostetussa palveluasumisessa asiakasmaksu sisältää asukkaan tarvitseman hoivan, joka perustuu asukkaan ja omaisten yhdessä tehtyyn hoito- ja palvelusuunnitelmaan. InterRAI LTCF arvio tehdään jokaiselle asukkaalle puolivuosittain tai voinnin oleellisesti muuttuessa.

Asiakasmaksu sisältää ateriat, siivouksen, pyykkihuollon, hygieniatuotteet (pesuaineet, suunhoitotuotteet ja perusvoiteet) sekä huoneen siistimisen tarvittavat välineet (pesuaineet, siivousliinat ja roskapussit). Vuokrasänky + patja tilataan tarvittaessa talonpuolesta.

Pitkäaikainen palveluasumismaksu:

Asiakasmaksu määräytyy tulojen ja hoitoisuusluokan mukaan. (tuloselvitys)

Palveluasumisen puolella asiakasmaksu sisältää asukkaan tarvitseman hoivan, joka perustuu asukkaan ja omaisen kanssa yhdessä tehtyy hoito ja palvelusuunnitelmaan. InterRAI LTC arvio tehdään jokaiselle asukkaalle puolivuosittain tai voinnin oleellisesti muuttuessa.

Asiakas maksaa erikseen syödyt ateriat, pyykkihuollon, siivouksen, hygieniatuotteet (pesuaineet, suunhoitotuotteet ja perusvoiteet) sekä honeen siistimiseen tarvittavat välineet. (pesuaineet, siivousliinat ja roskapussit)

Tilapäinen palveluasumismaksu:

Asiakasmaksu on vuorokausihinta 25€/vrk. Tai

Lakisääteisen vapaan aikaisesta sijaishoidosta ( 3vrk/kk) peritään asiakkaalta asiakasmaksua enintään 11,40 euroa/vrk tai alle 12 h enintään 5,75 euroa.

Asiakasmaksu sisältää hoivan, petivaatteet, pyyhkeet, ateriat, siivouksen ja pyykkihuollon. Asiakasmaksu sisältää hygieniatuotteet (pesuaineet, suunhoitotuotteet ja perusvoiteet) sekä huoneen siistimiseen tarvittavat välineet. (pesuaineet, siivousliinat ja roskapussit)

Katajan asukkaaksi tulevan itse hankittavat tavarat:

Huone sisustetaan omilla huonekaluilla ja henkilökohtaisilla tavaroilla. Itse huolehditaan valaisimet, vuodevaatteet ja torkkupeitto. Asukkaille huolehditaan henkilökohtainen vaatetus vuodenaikojen mukaisesti ja mielellään useampi vaihtovaatekerta. Sänky, patja ja patjansuojus. (ympärivuorokautisessa vuokrasänky + patja tulee talonpuolesta). Mahdollisuus tuoda omaan huoneeseen televisio ja radio. Valokuvakansio tai kuvat hyllynpäällä muistuttavat läheisistä.

Toiminta:

Kaiken toimintamme tavoitteena on asukkaan oman näköisen arjen mahdollistaminen. Toimintamme perustuu asiakaslähtöisyyteen ja turvallisen ilmapiirin luomiseen. Kannustamme asukkaitamme itsenäiseen päätöksentekoon, omatoimisuuteen päivittäisissä toiminnoissaan sekä yhteisöllisyyteen. Asukkaamme saavat apua oman aikataulunsa mukaisesti niissä toimissa mihin eivät itsenäisesti kykene.

Katajassa järjestetään säännöllisesti toimintatuokioita. Tekeminen suunnitellaan yhdessä asukkaiden kanssa. Tämän hetkinen top 10 on bingo, musiikki, laulaminen, pelit, ulkoilu. Järjestämme myös erilaisia juhlia mm. kesän aurinkojuhla, ulkokonsertteja, pikkujoulut yms. Kesäisin grillaamme ja pelaamme pihapelejä.

Vierailut Katajassa ja kotilomat:

Vierailut Katajaan tapahtuvat päiväaikaan. Omainen tai läheinen voi viettää aikaa asukkaan luona haluamansa ajan. Omainen voi ottaa sovitusti asukkaan kotilomille.

Hyvää huomenta!

Klo 6-9 Herääminen ja aamutoimet

Klo 8-9 Aamupala ruokasalissa

Klo 9 – 11:30 Sauna, pesut, yhteistä tekemistä ja virikkeitä

Klo 11:30 – 12 Lounas ruokasalissa

Klo 12 -13 Päivälepo

Klo 13 – 14:30 Yhdessäoloa, ulkoilua, viriketoimintaa ja parittomilla viikoilla hartaushetki klo 13:30 -14 Pirtissä, maanantaisin bingo klo 14 ruokasali.

Klo 14:30 -15 Kahvit

Klo 15 -18 Sauna, pesut, yhdessäoloa ja mukavaa tekemistä

Klo 18 Iltanen

Klo 19- 21 Iltatoimet

Klo 20-22 Yöpala

Hyvää yötä!

Katajan viriketoimintaa

Katajan iäkkäiden yhteisöllinen asumine tarjoaa viihtyisää ja turvallista tuettua hoivaa tarvitseville ikäihmisille.

Kuvaus

Katajan yhteisöllinen asuminen tarjoaa turvallisen ja viihtyisän kodin ikäihmiselle, jotka tarvitsevat tuettua asumista. Kataja on jaettu kahteen pienryhmään, mikä luo rauhallisen ja kiireettömän hengen.

Katajassa asutaan omissa huoneissa, jonka asukas saa itse kalustaa omilla huonekaluilla ja tavaroilla. Käytössämme on myös turvaranneke ja -nappi varmistamassa asukkaidemme turvallisuutta. Tavoitteenamme on tukea asukkaita asumaan kodissamme niin pitkään kuin se inhimilliset seikat huomioon ottaen on mahdollista, aina elämänkulun loppuun saakka.

Jokaisen asukkaan tarpeet kartoitetaan yksilöllisesti, ja niiden pohjalta laaditaan hoito- ja palvelusuunnitelma. Katajassa kaikki toiminta tähtää siihen, että asukkaan toimintakyky säilyisi mahdollisimman hyvänä ja hän voisi elää kodissaan mielekästä ja turvallista arkea. Jokaista asukasta ohjataan liikkumaan mahdollisimman itsenäisesti, joko apuvälineillä tai ilman. Jokaisella asukkaalla on nimetty omahoitaja, joka on hänelle läheinen tukihenkilö. Omahoitaja vastaa asukkaan kokonaistilanteesta ja hyvinvoinnista. Hän toimii edustajana ja asioiden edistäjänä asiakkaan puolesta: huolehtii yhteydenpidosta omaisiin, viestii kuulumisista ja vastaa hoitosuunnitelmasta.

Katajassa työskentelee ikäihmisten hoitoon ja ohjaukseen erikoistunut henkilöstö. Toiminta perustuu kuntouttavaan sekä osallistavaan työotteeseen. Sairaanhoitaja vastaa asukkaiden kokonaisvaltaisesta hoidosta asukkaan itsemääräämisoikeutta kunnioittaen. Lääkäri käy sovituin väliajoin arvioimassa asukkaiden terveydentilaa, hoidon tarvetta ja lääkehoidon ajantasaisuutta.

Asukkaita kannustetaan osallistumaan arjen askareisiin, yhdessäoloon ja harrastustoimintaan. Tavoitteena on ylläpitää asukkaan olemassa olevat voimavarat mahdollisimman pitkään. Yhteislaulu ja tuolijumppatuokiot sekä mukavat juhlat ovat niin asukkaiden kuin myös hoitajien mieleen. Käytössämme on SävelSirkku- menetelmäpalvelu, jossa on ikäihmisille sopivaa, mukavaa ohjelmaa. SävelSirkun kautta saamme vuoden jokaiseen päivään jutunaiheita, jumppaa ja musiikkia: asioita, jotka ovat asukkaillemme tuttuja vuosikymmenten takaa aina tähän päivään saakka.

Voit seurata Katajan elämää sekä saada tietoa tapahtumista myös facebookista! Liity ryhmään: ”Hyvää elämää Katajassa”.

Sijainti

Osoite

Lammentie 4

93400 TAIVALKOSKI

Palvelusta vastaa

Taivalkosken kunta

Viimeksi muokattu 1.12.2023

Puhelinnumerot

Puhelin: +358 405752366

Lisätiedot: Alakerran hoitajat

Maksullisuus: Maksullinen numero


Puhelin: +358 405567834

Lisätiedot: Yläkerran hoitajat 1

Maksullisuus: Maksullinen numero


Puhelin: +358 405292458

Lisätiedot: Yläkerran hoitajat 2

Maksullisuus: Maksullinen numero

Verkkosivut

Aukiolotiedot

Avoinna ympärivuorokauden