0 °C
Haku

Asumispalveluyksikkö Kataja

Tervetuloa asukkaaksi asumispalveluyksikkö Katajaan!

Vuokra: Vuokrasopimuksen tekee kotihoidon lähiesimies. Asumisen tuet, eläkettä saavan hoitotuki ja asumistuki haetaan kelalta ja sairaanhoitaja voi avustaa lomakkeiden täyttämisessä. (Lisäselvityksenä tarvitaan C-todistus lääkäriltä)

Asiakasmaksu: Asiakasmaksu määräytyy tulojen perusteella (tuloselvitys) Asiakasmaksu sisältää asiakkaan tarvitseman hoivan, joka perustuu asukkaan ja omaisen kanssa yhdessä tehtyyn hoito- ja palvelusuunnitelmaan. Lääkkeet maksaa asiakas itse. Lääkehoito tapahtuu hoitajien toimesta turvallisen lääkehoidon periaatteiden mukaisesti (kunta ostaa annosjakelun apteekilta) ja osa lääkkeistä jaetaan dosettiin.

Oma huone: Voit sisustaa huoneesi viihtyisäksi omailla huonekaluilla, seinille tauluja ja kauniit verhot ikkunaan. Valokuvat piirongin päällä tuovat rakkaita muistoja läheisistä. Jos kuuntelet musiikkia ja katselet televisiota voit ottaa oman radion ja television mukaan omaan huoneeseen. ne eivät ole välttämättömiä, meillä on yhteisissä tiloissa televisioita ja radioita. Omat vaatteet ja hygieniatuotteet tuovat turvallisuutta ja kodin tuntua.

Ruokailu: Ruokailu tapahtuu omassa yksikössä tai yhteisessä alakerran ruokailutilassa. Ruokamaksu ei kuulu vuokraan, vaan ruokamaksu peritään todellisten syöntimäärien mukaan. Ruokaa on tarjolla säännöllisesti aamupala, lounas, kahvi + välipalalla, iltanen ja yöpala.

Pyykinpesu: Asiakas maksaa pyykinpesulapalvelun. Pyykit menevät pesulaan kaksikertaa viikossa. Pientä pyykkiä pestään hoitajien toimesta. Vaatteet merkataan asiakkaan omalla nimellä.

Siivous: Asiakas ostaa säännöllisen siivouspalvelun yksityiseltä palveluntuottajalta. Hoitajat tekevät pientä siistimistyötä tarpeen mukaan.

Jokaisella asukkaalla on oikeus hyvään ja turvalliseen elämään. Kunnioitamme jokaista asukasta, luomme hyvät puitteet ja luotettavan hoitosuhteen.

Palveluasumisyksikkö tarjoaa asukkailleen kodinomaista ja turvallista asumista huomioiden yksilön tarpeet, toiveet ja elämäntavat.

Hyvää huomenta!

Klo 6:00 -9:00 aamuaskareet ja aamupala

Klo 9:00 – 11:00 kylvetys, vapaata toimintaa mm. ulkoilu, musiikin kuuntelua

Klo 11:15 -12:00 Lounas

Klo 12:00 -13:00 Päivälepo

Klo 13:00 – 14:30 Ulkoilu, sisäliikunta, hartaushetki joka toinen viikko

Klo 14;30 -15:00 Päiväkahvit ja välipala

Klo 15:00 – 17:00 Yhteistä viriketoimintaa mm. bingo, musiikki, kädentaidot

Klo 18:00 – 19:00 Iltanen

Klo 19:00 – 22:00 Ilta-askareita, yöpala

Klo 21:00 – 7:00 Yöhoitaja valvoo asukkaan unta

Hyvää yötä!

Taivalkosken kunnan ruokalista ajalla 9.8.2021 – 23.1.2022

Tulevaa toimintaa!

Trubaduuri Jukka Lammisen ulkoilmakonsertti ikäihmisille perjantaina 18.6.2021 klo 13:30 Katajan etupihalla. Ulkoilmakonsertissa huomioidaan turvavälit.

Katajassa vanhusten on mahdollisuus käydä kampaajalla, jalkahoitajalla tai hieronnassa kauniissa ympäristössä. Kauneussalonkia on mahdollisuus käyttää myös vanhustentalon asukkaat.

Kauneussalongin käyttö tulee varata etukäteen Katajan hoitajien puhelinnumerosta.

Lisätietoja Katajasta p. 040 507 2287 tai 040 728 5184.

Palveluasumisyksikkö Kataja tarjoaa viihtyisää ja turvallista palveluasumista ja ympärivuorokautista hoivaa tarvitseville ikäihmisille.

Kuvaus

Asumispalveluyksikkö Kataja tarjoaa turvallisen ja viihtyisän kodin ikäihmiselle, jotka tarvitsevat palveluasumista ja tehostettua ympärivuorokautista hoivaa. Kataja on jaettu kolmeen pienempään ryhmään, mikä luo palveluyksikköön rauhallisen ja kiireettömän hengen. Yläkerran Ikäpirtin puoleinen osa on tehostettua hoivaa tarvitseville muistisairaille ikäihmisille. Asumispalveluyksikössä hoitajat ovat läsnä ympärivuorokauden.

Katajassa asutaan omissa huoneissa, jonka asukas saa itse kalustaa omilla huonekaluilla ja tavaroilla. Käytössämme on myös turvaranneke ja -nappi varmistamassa asukkaidemme turvallisuutta. Tavoitteenamme on tukea asukkaita asumaan kodissamme niin pitkään kuin se inhimilliset seikat huomioon ottaen on mahdollista, aina elämänkulun loppuun saakka.

Jokaisen asukkaan tarpeet kartoitetaan yksilöllisesti, ja niiden pohjalta laaditaan hoito- ja palvelusuunnitelma. Katajassa kaikki toiminta tähtää siihen, että asukkaan toimintakyky säilyisi mahdollisimman hyvänä ja hän voisi elää kodissaan mielekästä ja turvallista arkea. Jokaista asukasta ohjataan liikkumaan mahdollisimman itsenäisesti joko apuvälineillä tai ilman. Jokaisella asukkaalla on nimetty omahoitaja, joka on hänelle läheinen tukihenkilö. Omahoitaja vastaa asukkaan kokonaistilanteesta ja hyvinvoinnista. Hän toimii edustajana ja asioiden edistäjänä asiakkaan puolesta: huolehtii yhteydenpidosta omaisiin, viestii kuulumisista ja vastaa hoitosuunnitelmasta.

Katajassa työskentelee ikäihmisten hoitoon ja ohjaukseen erikoistunut henkilöstö. Toiminta perustuu kuntouttavaan sekä osallistavaan työotteeseen. Sairaanhoitaja vastaa asukkaiden kokonaisvaltaisesta hoidosta asukkaan itsemääräämisoikeutta kunnioittaen. Lääkäri käy sovituin väliajoin arvioimassa asukkaiden terveydentilaa, hoidon tarvetta ja lääkehoidon ajantasaisuutta.

Asukkaita kannustetaan osallistumaan arjen askareisiin, yhdessäoloon ja harrastustoimintaan. Tavoitteena on ylläpitää asukkaan olemassa olevat voimavarat mahdollisimman pitkään. Yhteislaulu ja tuolijumppatuokiot sekä mukavat juhlat ovat niin asukkaiden kuin myös hoitajien mieleen. Käytössämme on SävelSirkku- menetelmäpalvelu, jossa on ikäihmisille sopivaa, mukavaa ohjelmaa. SävelSirkun kautta saamme vuoden jokaiseen päivään jutunaiheita, jumppaa ja musiikkia: asioita, jotka ovat asukkaillemme tuttuja vuosikymmenten takaa aina tähän päivään saakka.

Voit seurata Katajan elämää sekä saada tietoa tapahtumista myös facebookista! Liity ryhmään: ”Hyvää elämää Katajassa”.

Sijainti

Osoite

Lammentie 4

93400 TAIVALKOSKI

Palvelusta vastaa

Taivalkosken kunta

Viimeksi muokattu 16.10.2021

Puhelinnumerot

Puhelin: +358 408609038

Lisätiedot: Yläkerran hoitajat

Maksullisuus: Maksullinen numero


Puhelin: +358 407285184

Lisätiedot: Alakerran hoitajat

Maksullisuus: Maksullinen numero


Puhelin: +358 408609015

Lisätiedot: Yläkerran Pirtin puolen hoitajat

Maksullisuus: Maksullinen numero

Verkkosivut

Aukiolotiedot

Avoinna ympärivuorokauden