-19 °C
Haku

Naisten poliklinikka

Poliklinikalla hoidetaan kohdun, munasarjojen, munatorvien, emättimen ja ulkosynnyttimien sekä hormonitoimintaan liittyviä oireita ja sairauksia.

Kuvaus

Poliklinikalla hoidetaan kohdun, munasarjojen, munatorvien, emättimen ja ulkosynnyttimien sekä hormonitoimintaan liittyviä oireita ja sairauksia. Alkuraskauteen liittyvät asiat kuuluvat myös poliklinikalle.
 
Naistentautien poliklinikalta saat apua yksilöllisesti, turvallisesti ja ajantasaisten suositusten mukaisesti. OYS on opetussairaala ja lääketieteen sekä hoito- ja kätilötyön opiskelijat voivat osallistua hoitoosi.
 
Tavallisimpia hoitoon tulon syitä ovat: vuotohäiriöt alamahakipu kohdun lihaskasvaimet virtsankarkailu kohdun, virtsarakon tai peräsuolen laskeumat raskaudenkeskeytykset ja keskenmenot kohdunsuun solumuutoksiin liittyvät tutkimukset ja hoidot Yhtenä päivänä viikossa poliklinikalla tehdään nukutuksessa kohdun kaavintoja ja muita pieniä toimenpiteitä. Päiväkirurgiset leikkauspotilaat tulevat aamulla poliklinikalle ja kotiutuvat iltapäivällä.
 
Naistentautien poliklinikalla toimii myös poliklinikka12 ja lisääntymislääketieteen yksikkö. Poliklinikka12:lla hoidetaan naistentautien syöpiä sairastavia naisia. Siellä on naistentautien syöpäpoliklinikka ja sytostaattiyksikkö. Lisääntymislääketieteen yksikkö tarjoaa tutkimuksia ja hedelmöityshoitoja pariskunnille, jotka ovat yrittäneet aktiivisesti raskautta vähintään vuoden.Yksikössä tehtävät esimerkiksi: naisen gynekologiset ja hormonaaliset tutkimukset miehen siemennestetutkimukset ja tarvittaessa hormonaaliset tutkimukset munasarjojen stimulaatio (ovulaatioinduktio) keinohedelmöitys (inseminaatio, IUI) koeputkihedelmöitys (IVF) mikrohedelmöitys (ICSI) 

Sijainti

Osoite

Kajaanintie 50

90220 OULU

Palvelusta vastaa

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri

Viimeksi muokattu 5.12.2023

Puhelinnumerot

Puhelin: 083152011

Maksullisuus: Maksullinen numero

Verkkosivut