10 °C
Haku

Naisten osasto

Jos raskausaikaasi liittyy jotain poikkeavaa tai jos jokin perussairautesi edellyttää sairaalahoitoa, sinut ehkä ohjataan osastolle 11.

Kuvaus

Jos raskausaikaasi liittyy jotain poikkeavaa tai jos jokin perussairautesi edellyttää sairaalahoitoa, sinut ehkä ohjataan osastolle 11. Osastolla sinua hoidetaan yksilöllisesti, kokonaisvaltaisesti ja turvallisesti. Osastolla on myös äitejä, joiden vauva on lastenosastolla. Osasto palvelee koko Pohjois-Suomea.
 
Syitä osastolla oloon voivat olla esimerkiksi: uhkaava ennenaikainen synnytys tai ennenaikainens lapsivedenmeno loppuraskauden lapsenvedon meno tai supistuksia, kun synnytys ei ole vielä käynnissä raskausmyrkytys tai verenpaineen nousu raskauden aikainen maksan toiminnan häiriö sikiön kasvun hidastuminen tai vaikea epämuodostuma reesusvasta-aineiden muodostuminen tai verihiutaleiden vähyys diabetes tai muu perussairaus. Toimintaehdot: Vierailut sallitaan vain puolisoille ja perheen lapsille. Sairaana ei saa tulla vierailulle.
 
Osastolla 11B hoidetaan naistentautien leikkaus- ja toimenpidepotilaita sekä naistentautien syöpäpotilaita. Hoidon lähtökohtana on asiakkaan nopea toipuminen ja kotiutuminen. Osastolta saat apua alkuraskauden ongelmiin, kuten uhkaavaan keskenmenoon tai alkuraskauden pahoinvointiin. Osastolla hoidetaan yli 12 raskausviikon keskeytyspotilaita ja naistentautien päivystyspotilaita. Gynekologisia leikkauksia ovat esimerkiksi: kohdunpoisto-, laskeumakorjaus virtsankarkailukorjausleikkaukset.Gynekologisia syöpiä ovat: munasarjasyöpä kohtusyöpä kohdunkaulasyöpä emätin- ja ulkosynnytinsyöpä.

Sijainti

Osoite

Kajaanintie 50

90220 OULU

Palvelusta vastaa

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri

Viimeksi muokattu 1.10.2023

Puhelinnumerot

Puhelin: 083152011

Maksullisuus: Maksullinen numero

Verkkosivut