-6 °C
Haku

Sisätautikeskuksen osasto 2

Vuodeosasto 42 erityisalana on infektioita sairastavien ja tarvittaessa vaativaa eristystä tarvitsevien potilaiden hoito. Osastolla hoidetaan myös mah

Kuvaus

Vuodeosasto 42 erityisalana on infektioita sairastavien ja tarvittaessa vaativaa eristystä tarvitsevien potilaiden hoito. Osastolla hoidetaan myös maha- ja suolikanavan sairauksia.
 
Infektiopotilaat tulevat sairaalaan yleisemmin päivystyksenä. Potilaan joutuminen suoraan eristykseen voi olla yllättävä ja haasteellinen kokemus. Eristyshuoneessa oloaika voi kestää kauan ja hoito vaatii kärsivällisyyttä ja asianmukaisia toimintatapoja. Osastolla on kaksi alipaineistettua eristyshuonetta vaativaa eritystä varten sekä muita eristyshuoneita, joissa potilaat ovat ilma-, kosketus-, pisara- ja veriseristyksessä.
 
Osasto 42, sisätautien infektiopoliklinikka sekä sairaalan infektioiden torjuntayksikkö muodostavat vahvan infektiosairauksien osaamisalueen, joka toimii alueellisesti infektiota ehkäisevässä työssä, terveydenhuoltohenkilöstön koulutuksissa ja muussa kehittämistyössä asiantuntijana Pohjois-Suomessa.

Sijainti

Osoite

Kajaanintie 50

90220 OULU

Palvelusta vastaa

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri

Viimeksi muokattu 2.12.2022

Puhelinnumerot

Puhelin: 083152011

Maksullisuus: Maksullinen numero

Verkkosivut