-6 °C
Haku

Syöpä- ja veritautien osasto

Osasto on syöpätautien ja veritautien vuodeosasto. Sinne on keskitetty vakavasti sairaiden veri- ja imukudostautipotilaiden hoito.

Kuvaus

Osasto on syöpätautien ja veritautien vuodeosasto. Sinne on keskitetty vakavasti sairaiden veri- ja imukudostautipotilaiden hoito.
 
Osasto jakautuu kahteen osaan: Osasto 44A keskittyy vakavasti sairaiden veri- ja imukudostautipotilaiden hoitoon. Yleisimpiä osastolla hoidettavia pahanlaatuisia tauteja ovat akuutit ja krooniset leukemiat, lymfoomat ja myelooma. Osastolla toteutetaan muun muassa veren kantasolujen keräykset ja niiden avulla toteutettavat korkea-annoksiset solunsalpaaja eli sytostaattihoidot. Vuodeosastohoitoa vaativat verenvuototautia sairastavat sekä radiojodia saavat kilpirauhassyöpäpotilaat hoidetaan osastolla.
 
Osastolla 44B toteutetaan kiinteää syöpää ja lymfoomaa sairastavien potilaiden solunsalpaaja- ja sädehoitoja. Harvinaisempien aivolymfoomien hoito on myös keskitetty tälle osastolle. Osastolla toimii myös palliatiivisen oirehoidon yksikkö. Yksikkö hoitaa potilaita, joiden syöpäkipu tai muu oireisto vaatii erityistoimenpiteitä. Palliatiiviseen hoitotiimiin kuuluu syöpätautilääkärin ja sairaanhoitajan lisäksi myös anestesiologi ja kivunhoidon sairaanhoitaja.Palliatiivinen hoito tarkoittaa parantumattomasti sairaan aktiivista kokonaisvaltaista hoitoa siinä vaiheessa, kun parantavan hoidon mahdollisuuksia ei enää ole. Hoidon päämääränä on kuolevan ja hänen läheistensä mahdollisimman hyvä elämänlaatu kuoleman lähestyessä.

Sijainti

Osoite

Kajaanintie 50

90220 OULU

Palvelusta vastaa

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri

Viimeksi muokattu 2.12.2022

Puhelinnumerot

Puhelin: 083152011

Maksullisuus: Maksullinen numero

Verkkosivut