10 °C
Haku

Lasten veri-, syöpä- ja sisätaudit

Osastolla hoidetaan veri- ja syöpäsairaita lapsia ja alaikäisiä nuoria. Keskimäärin 80 prosenttia syöpään sairastuneista lapsista paranee.

Kuvaus

Osastolla hoidetaan veri- ja syöpäsairaita lapsia ja alaikäisiä nuoria. Keskimäärin 80 prosenttia syöpään sairastuneista lapsista paranee.
 
Yleisimmät syövät ovat leukemia ja aivokasvaimet. Kiinteiden kasvainten hoidossa kirurgialla on keskeinen merkitys sytostaatti- ja mahdollisen sädehoidon lisäksi.
 
Hoidon kesto vaihtelee puolesta vuodesta kahteen ja puoleen vuoteen. Hoito edellyttää monen erikoisalan yhteistyötä.Syöpähoitoja voidaan tehostaa kantasolusiirtojen avulla. Kantasolut kerätään osastolla potilaan verenkierrosta ja palautetaan potilaan verenkiertoon solunsalpaajahoidon jälkeen.
 
Lapsen tai nuoren vakava sairaus vaikuttaa koko perheeseen ja hoitojaksot voivat olla pitkiä. Tämän takia perhekeskeisyys kuuluu osaston toimintaan. Toinen vanhemmista on mukana koko hoitojakson ajan. Osaston yhteydessä toimii päiväsairaala, missä annetaan verituotteita ja lääkehoitoja. Potilaat käyvät myös pienissä toimenpiteissä ja kuvantamistutkimuksissa. Osaston poliklinikalla hoidetaan veri- ja syöpätauteja sekä verenvuototauteja sairastavia lapsia ja nuoria ja tehdään kuvantamistutkimuksia. Potilaat tulevat joko jatkoseurantaan osastolta tai lähetteellä sairaanhoitopiirin alueelta. Poliklinikalla annetaan kotihoidon ohjausta ja lääkehoitoja.

Sijainti

Osoite

Kajaanintie 50

90220 OULU

Palvelusta vastaa

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri

Viimeksi muokattu 1.10.2023

Puhelinnumerot

Puhelin: 083152011

Maksullisuus: Maksullinen numero

Verkkosivut