-19 °C
Haku

Osasto 53

Osastolla annetaan vaativaa hoitoa 7-12-vuotiaille potilaille, joilla on vaikea-asteisia mielenterveyden häiriöitä.

Kuvaus

Osastolla annetaan vaativaa hoitoa 7-12-vuotiaille potilaille, joilla on vaikea-asteisia mielenterveyden häiriöitä.Syitä osastolle tulee voivat olla esimerkiksi masennus, käytöshäiriöt ja psykoottiset häiriöt. Osasto antaa hoitoa tilanteissa, jolloin muut lääketieteelliset toimet eivät riitä.
 
Toiminnan tavoitteena on lapsipotilaiden tutkiminen, arviointi ja hoitaminen. Lapsipotilaan mielenterveyden häiriöitä pyritään hoitamaan kokonaisvaltaisesti siten, että hänen ikätasoista hyvinvointiaan, toimintakykyään ja kehitystään voidaan edistää ja turvata yhdessä potilaan, tämän perheen ja lähiverkoston kanssa.Moniammatilliseen hoitoon osallistuvat lastenpsykiatri, omahoitaja, muut hoitajat, psykologi, toimintaterapeutti, fysioterapeutti ja sosiaalityöntekijä. Tarvittaessa konsultoidaan muiden alojen asiantuntijoita.
 
Hoitomuodot sisältävät lapsen säännöllisiä tapaamisia ja terapioita, toiminnallisia ryhmätoimintoja, perheohjausta ja perheterapeuttista työskentelyä. Toiminnassa korostuvat vastuullisuus, avoin yhteistyö, turvallisuus ja toiminnan tuloksellisuus. Yksilöllisesti määräytyvän hoitojakson tavoitteita, tuloksellisuutta ja kestoa arvioidaan kuuden viikon välein pidettävissä hoitosuunnitelmaneuvotteluissa yhdessä perheen kanssa.

Sijainti

Osoite

Kajaanintie 50

90220 OULU

Palvelusta vastaa

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri

Viimeksi muokattu 5.12.2023

Puhelinnumerot

Puhelin: 083152011

Maksullisuus: Maksullinen numero

Verkkosivut