12 °C
Haku

Lastenkirurgian yksikkö

Osastolla hoidetaan kirurgisia ja vatsaelinsairauksien potilaita.

Kuvaus

Osastolla hoidetaan kirurgisia ja vatsaelinsairauksien potilaita.Osastolla 60 toimivat vuodeosasto, päiväosasto ja osastopoliklinikka. Lasten leikkausosasto ja heräämö sekä kuvantamisen yksikkö sijaitsevat osaston läheisyydessä.
 
Vuodeosastolla hoidetaan vaativimpia kirurgisia potilaita. Päiväosastolla hoidetaan päiväkirurgisia potilaita sekä suolitähystyspotilaita, jotka kotiutuvat saman päivän aikana. Osastopoliklinikkakäynnille tullaan kotoa ja se voi olla pidempi poliklinikka- tai sarjahoitokäynti. Osastolla voi vierailla päiväsaikaan vapaasti, mutta flunssaisena ei voi tulla osastolle. Osastolla hoidossa olevien lasten/ nuorten vanhemmilla on rajoitetut mahdollisuudet yöpyä potilashuoneissa. Etusijalla ovat imettävät äidit ja alle kouluikäisen lapsen toinen vanhemmista.
 
Lastenkirurgian poliklinikka
Poliklinikka on ajanvarauspoliklinikka, jossa on myös päivystysluonteista toimintaa. Arkipäivisin on murtuma- ja lasten yleiskirurgista vastaanottoa.
 
Erikoispoliklinikat: craniofaciaali, selkäortopedia, käsikirurgia, ortopedia, urologia, gastrokirurgia ja verisuonimalformaatiokirurgia toimivat 1-2 kertaa viikossa. Poliklinikan palveluja ovat seurantakäynnit, leikkauksen jälkeinen kontrolli, hoidon arviot, leikkaushoidon suunnittelu, haavojen hoidot, palovammojen hoidot, polvipunktiot, luomen poistot, kipsaukset, potilasohjaus ja puhelinneuvonta, erilaiset tutkimukset: Rtg-, MRI- ja CT-kuvaukset, isotooppitutkimukset, ENMG
 
Lasten gastroenterologian poliklinikka
Poliklinikan palveluja ovat seurantakäynnit, lähetteen perusteella tapahtuva hoito ja ohjaus, lääkeinfuusiot ja pH-mittaukset.

Sijainti

Osoite

Kajaanintie 50

90220 OULU

Palvelusta vastaa

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri

Viimeksi muokattu 6.10.2022

Puhelinnumerot

Puhelin: 083152011

Maksullisuus: Maksullinen numero

Verkkosivut