-6 °C
Haku

Lasten päivystys ja infektio-osasto

Osastolla 62 hoidetaan useita eri lapsipotilasryhmiä sekä lasten tartuntatauteja. Osastolla toimii myös lasten ja nuorten päivystys.

Kuvaus

Osastolla 62 hoidetaan useita eri lapsipotilasryhmiä sekä lasten tartuntatauteja. Osastolla toimii myös lasten ja nuorten päivystys. Osasto koostuu kolmesta erilaisesta kokonaisuudesta.
 
Sisätauti- ja tutkimusosastolla tutkitaan ja hoidetaan useita eri potilasryhmiä: diabeetikoita, kasvuhäiriöisiä lapsia, munuaissairaita, sydänsairaita, reumaa tai muita sidekudossairauksia sairastavia lapsia sekä psykososiaalisten tai psykiatristen ongelmien vuoksi hoidossa olevia lapsia.
 
Lasten infektio-osastolla hoidetaan tarttuvia tauteja sairastavia potilaita. Useimmat infektiotaudit kuten hengitystie- ja suolistoinfektiot esiintyvät epidemioina. Tartuntavaaran vuoksi lapset hoidetaan omissa huoneissa. Tyypillistä on, että hoitojaksot ovat lyhyitä. Infektioiden leviämisen ehkäisemiseksi lapsivierailijoiden (esimerkiksi sisarukset) tuloa infektio-osastolle rajoitetaan.
 
Lasten erikoissairaanhoidon päivystyksessä hoidetaan ympärivuorokautisesti lähetteellä tulevat alle 16-vuotiaat lapset ja nuoret. Yöaikaan (24.00-8.00) lasten päivystyksessä hoidetaan kaikki alle 16-vuotiaat lapset ja nuoret, lukuun ottamatta tapaturmaisesti loukkaantuneita.
 
Ilman lähetettä tulevien lasten ja nuorten tulosyy on jokin seuraavista (muuna aikana kuin klo 24.00-08.00): Ensimmäisen kerran kouristavat lapset, joilla on tajunnantason häiriö, jonka syy ei ole tiedossa. Alle 3 kuukauden ikäiset kuumeiset, hengitystieinfektiossa olevat tai muuten selvästi sairaat lapset. Lapset, joilla on hyvin vaikea hengenahdistus. Pojat, joilla on äkillisesti alkanut kiveskipu. Potilaat, joiden sairauden laatu edellyttää erikoissairaanhoidon tutkimuksia ja hoitoa: esimerkiksi sairaalaseurantaa vaativat myrkytyspotilaat. Lapset, joilla on vahva epäily vierasesineestä hengitysteissä. Saman sairauden vuoksi sairaalahoidossa olleet, joilla oireilu jatkuu tai oireet pahenevat. Päivystyspotilaat hoidetaan ensisijaisesti omassa terveyskeskuksessa tai Oulun seudun yhteispäivystyksessä klo 8.00-24.00

Sijainti

Osoite

Kajaanintie 50

90220 OULU

Palvelusta vastaa

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri

Viimeksi muokattu 2.12.2022

Puhelinnumerot

Puhelin: 083152011

Maksullisuus: Maksullinen numero

Verkkosivut