-21 °C
Haku

Osasto 77

Osastolla hoidetaan nuoria, joilla on vaikeuksia nuoruusiän kasvussa ja kehityksessä sekä koulunkäynnissä psyykkisen oireilun takia.

Kuvaus

Osastolla hoidetaan nuoria, joilla on vaikeuksia nuoruusiän kasvussa ja kehityksessä sekä koulunkäynnissä psyykkisen oireilun takia. Tällaisia oireita voivat olla esimerkiksi masennus, ahdistuneisuus, itsetuhoisuus, syömishäiriöt ja päihdeongelmat.
 
Suljetulla osastolla nuorten hoito toteutuu vapaaehtoisesti tai psyykkisestä voinnista johtuen tahdosta riippumattomana hoitona. Osasto vastaa osaltaan Pohjois-Pohjanmaan, Lapin ja Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirien nuorten tahdosta riippumattomista hoidoista.
 
Yksikössä toteutetaan tutkimusta, arviointia ja kuntoutuksen suunnittelua sekä osastohoitoa vaativaa psykiatrista erikoissairaanhoitoa. Tutkimus- ja arviointijakso kestää kolmesta kuuteen viikkoa. Jakson aikana selvitetään nuoren psyykkinen tilanne ja toimintakyky. Jakson perusteella tehdään nuorisopsykiatrinen arvio ja annetaan hoitosuositus jatkohoitoa varten.
 
Tutkimus ja hoito perustuvat hoitosuunnitelmaan, jonka nuori tekee yhdessä omahoitajan ja lääkärin kanssa.Osaston työmuotoja ovat: omahoitajakeskustelut, lääkäritapaamiset, erityistyöntekijöiden tutkimukset ja hoidot. luovat ja toiminnalliset ryhmät, yhteistyö perheiden ja muiden hoitavien tahojen kanssa, sairaalakoulu, yhteisöllinen toiminta muiden nuorten ja aikuisten kanssa, yhteiset tapahtumat

Sijainti

Osoite

Peltolantie 21

90230 OULU

Palvelusta vastaa

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri

Viimeksi muokattu 4.2.2023

Puhelinnumerot

Puhelin: 083152011

Maksullisuus: Maksullinen numero

Verkkosivut