8 °C
Haku

Osasto 87

Osastolla hoidetaan ensipsykoosin sairastuneita potilaita ja niitä, joilla sairaus on uusiutunut pian ensipsykoosin jälkeen.

Kuvaus

Osastolla hoidetaan ensipsykoosin sairastuneita potilaita ja niitä, joilla sairaus on uusiutunut pian ensipsykoosin jälkeen. Osastolla on valmius myös persoonallisuushäiriöisten psykoosipotilaiden tai kaksoisdiagnoosipotilaiden hoitamiseen. Osastolla tehdään myös mielentilatutkimuksia.
 
Hoito toteutetaan yksilölliseen arvioon pohjautuen. Hoidossa ovat kiinteästi mukana erityistyöntekijät sekä avohoito. Yksilöllisesti arvioiden potilaalle tehdään kuvantamistutkimuksia, psykologin tutkimus sekä toimintakyvyn arviointi. Hoitoa toteuttaa moniammatillinen työryhmä. T
 
oimintamuotoja ovat omahoitajakeskustelut, lääkäritapaamiset, lääkehoito sekä psykoedukaatio ja erilaisia oireiden hallintakeinoja parantavia hoitoja. Osastolla on erilaisia ryhmiä joko osaston omana toimintana tai yhdessä toisten osastojen kanssa.
 
Psykoedukaatio eli koulutuksellinen terapia on psykoosiin sairastuneiden avuksi kehitetty menetelmä, jota sovelletaan nykyisin myös muihin sairauksiin. Sen avulla voi oppia tuntemaan ja hallitsemaan paremmin psykoosisairautta, ja se parantaa selviytymistä arkielämän vaatimuksista sairaudesta huolimatta. Psykoedukaatio on tarkoitettu myös psykoosiin sairastuneen läheisille.

Sijainti

Osoite

Peltolantie 13

90230 OULU

Palvelusta vastaa

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri

Viimeksi muokattu 4.10.2023

Puhelinnumerot

Puhelin: 083152011

Maksullisuus: Maksullinen numero

Verkkosivut