-10 °C
Haku

Mielialahäiriöosasto 88

Osastolla hoidetaan potilaita, joilla on vakavia mielialahäiriöitä, erilaisia elämänkriisejä ja aikuisikäisiä syömishäiriöpotilaita.

Kuvaus

Osastolla hoidetaan potilaita, joilla on vakavia mielialahäiriöitä, erilaisia elämänkriisejä ja aikuisikäisiä syömishäiriöpotilaita. Osastohoidon tarkoituksena on auttaa potilasta selviytymään sairautensa akuutista vaiheesta ja tukea hänen toipumistaan niin, että siirtyminen suunniteltuun jatkohoitoon on mahdollista.
 
Keskeistä hoidossa on tiivis yhteistyö omahoitajien, lääkärin, perheen, verkoston sekä jatkohoitopaikan ja kotikunnan terveys- ja sosiaalitoimen kanssa. Osastolla työskentelee moniammatillinen työryhmä.
 
Hoito toteutetaan yksilölliseen arvioon pohjautuen. Diagnostisen arvion lisäksi hoidossa on keskeistä vuorovaikutussuhteen luominen ja hoitosuhdetyöskentely hoitavan lääkärin ja omahoitajien kanssa ja lääkehoidon sekä muiden, yksilöllisesti sovittujen hoitomuotojen yhteensovittaminen. Osastolla on erilaisia toiminnallisia ja terapeuttisia ryhmiä. Osana hoitoa voidaan arvioida
 
myös toimintakykyä. Osastoympäristö ja osaston päivärytmi sekä potilastovereiden vertaistuki ovat toipumista tukevia elementtejä. Osaston 88 yhteydessä toimii ECT- hoitoyksikkö, jossa annetaan aivojen sähköhoitoa. Sähköhoito on tehokkain hoitomuoto muulle hoidolle reagoimattomaan masennukseen. Hoitoa voidaan antaa myös muista mielenterveydenhäiriöistä kärsiville potilaille. Yksikössä annetaan myös transkraniaalista magneettistimulaatio- ja aivojen tasavirtasähköstimulaatiohoitoa. Hoitoa toteutetaan polikliinisesti tai hoidossa voi käydä myös osastolta.
 
Hoitokäytännöistä sovitaan arviokäynnillä. Tyypillisin hoitojakso on 9-12 kertaa ja hoitoa annetaan joka toinen arkipäivä. Hoitojakson pituus määräytyy yksilöllisesti hoitovasteen mukaan. Sairauden uusiessa hoito voi jatkua yksilöllisesti suunniteltuna ylläpitohoitona.

Sijainti

Osoite

Peltolantie 15

90230 OULU

Palvelusta vastaa

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri

Viimeksi muokattu 2.12.2023

Puhelinnumerot

Puhelin: 083152011

Maksullisuus: Maksullinen numero

Verkkosivut