-6 °C
Haku

Päivystysyksikkö 78

Päivystysyksikössä on ympärivuorokautista polikliinista toimintaa ja vuodeosasto. Poliklinikalla arvioidaan psykiatrisen avun tarve.

Kuvaus

Päivystysyksikössä on ympärivuorokautista polikliinista toimintaa ja vuodeosasto. Poliklinikalla arvioidaan psykiatrisen avun tarve. Päivystysyksikköön voi tulla ilman lääkärin lähetettä kello 8-18 aikana. Psykiatrisen avun tarpeen arvioinnin pohjalta potilas ohjataan tarpeenmukaiseen hoitoon.
 
Tarvittaessa päivystyspotilas voi olla pidennetyssä polikliinisessa arvioinnissa vuorokauden ajan. Potilaalle voidaan järjestää päivystyskäynnin tai lyhyen osastohoidon jälkeisiä avohoitoaikoja yksikköön. Avohoitokäynnit ovat mahdollisia myös ilta-aikoina ja viikonloppuna.Yksikön vuodeosastolle voidaan ottaa hoitoon potilaita, joilla on vaikeita psyykkisiä oireita ja välitön sairaalahoidon tarve. Hoito voi tapahtua vapaaehtoisesti tai tahdosta riippumatta.
 
Osastohoidon kesto pyritään pitämään lyhyenä, ja tavoitteena on saada potilaan hoito jatkumaan avohoidossa.Pidempää sairaalahoitoa tarvitsevat potilaat siirtyvät jatkohoitoon toisille osastoille tai oman kotipaikkakunnan hoitopaikkoihin. Päivystysyksikössä hoidon tarve arvioidaan systemaattisen tutkimuksen avulla. Hoidosta neuvotellaan yhdessä potilaan, hänen lähiverkostoon kuuluvien ihmisten ja jatkohoidosta vastaavien työntekijöiden kanssa.

Sijainti

Osoite

Peltolantie 13

90230 OULU

Palvelusta vastaa

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri

Viimeksi muokattu 2.12.2022

Puhelinnumerot

Puhelin: 083152011

Maksullisuus: Maksullinen numero

Verkkosivut