-4 °C
Haku

Pientenlasten perheyksikkö 52

Pienten lasten perheyksikössä tutkitaan, hoidetaan ja kuntoutetaan ensisijaisesti alle 8-vuotiaita lapsia ja heidän perheitään.

Kuvaus

Pienten lasten perheyksikössä tutkitaan, hoidetaan ja kuntoutetaan ensisijaisesti alle 8-vuotiaita lapsia ja heidän perheitään. Hoidon tavoitteena on auttaa lasta ja perhettä selviytymään arkielämässä sekä tukea lapsen kasvua ja kehitystä.
 
Sekä tutkimus että hoito tapahtuvat tiiviissä yhteistyössä perheen ja lähiverkoston kanssa. Osastojaksoa edeltävät polikliiniset selvittelykäynnit. Tutkimusjakson pituus on kuudesta kahdeksaan viikkoa, hoitoaika keskimäärin 3–10 kuukautta. Tutkimusjaksolla lapsen ja perheen tilanne arvioidaan kokonaisvaltaisesti ja suunnitellaan jatkohoito. Vanhempien tiivis mukanaolo hoidon suunnittelussa ja hoidossa on erittäin tärkeää.
 
Yksiköstä vieraillaan sovitusti myös lapsen kotona, jotta voidaan tutustua potilaan omaan elinympäristöön.Jokaisella lapsella on nimetty omahoitaja, joka huolehtii lapsen asioista ja yhteydenpidosta hoitoon osallistuvien henkilöiden välillä. Yhteydenotot tapahtuvat ainoastaan vanhempien suostumuksella.Kouluikäiset lapset käyvät sairaalakoulua oman jaksamisen ja henkilökohtaisen opetussuunnitelman mukaan. Alle kouluikäisillä on mahdollisuus käydä sairaalan esikoulutilassa ja esiopetusta järjestetään tarvittaessa.Yksikkö järjestää myös perhepaikkatoimintaa, lasten neuropsykiatrista ryhmäkuntoutusta ja vanhempain vertaisryhmätoimintaa.

Sijainti

Osoite

Kajaanintie 50

90220 OULU

Palvelusta vastaa

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri

Viimeksi muokattu 2.12.2022

Puhelinnumerot

Puhelin: 083152011

Maksullisuus: Maksullinen numero

Verkkosivut