-5 °C
Haku

Silmätautien poliklinikka

Kun saat lähetteen silmäongelmiesi selvittelyyn OYS:aan, sinut kutsutaan ensimmäiseksi silmätautien poliklinikalle.

Kuvaus

Tutkimuksesi aloitetaan näöntarkkuuden määrittämisellä. Lääkäri näkee mkrokoopilla silmän etuosien lisäksi myös silmän sisälle . Tutkimuksia varten silmiin voidaan laittaa silmätippoja. Näkökykyyn ja silmäsairauksiin liittyvien ongelmien toteamista, hoitoa ja seurantaa varten lääkäri saattaa määrätä sinulle lisätutkimuksia. Tutkimukset ovat kivuttomia, mutta vaativat usein potilaalta keskittymiskykyä ja tarkkuutta.
 
Silmäkuvaamo
Kuvaamossa potilaiden silmänpohjia kuvataan digitaalitekniikalla. Yksikössä kuvataan myös silmän etuosia ja tehdään silmänpohjien varjoainekuvauksia. Kuvauksia varten potilaan mustuaiset joudutaan usein laajentamaan silmätipoilla. Kaksi suurta asiakasryhmää ovat diabeetikot ja silmänpainetautia sairastavat.
 
Karsastuspoliklinikka
Vaikka karsastuspoliklinikan potilaista suurin osa on lapsia, yksikössä hoidetaan asiakkaita vauvasta vaariin. Lapsilla tavallisin vaiva on karsastus tai toisen silmän heikkonäköisyys, joita hoidetaan ns. peittohoidolla ja/tai karsastusleikkauksella. Aikuisten karsastusta hoidetaan leikkauksella ja silmien yhteistoiminnan heikkoutta ortoptisella harjoitushoidolla. Leikkausta tarvitsevat karsastuspoliklinikan potilaat hoidetaan osastolla 24.
 
Näkökeskus
Näkökeskuksessa sovitetaan heikkonäköiselle potilaalle erilaisia apuvälineitä, esimerkiksi suurennuslaseja tai lukutelevisioita. Kuntoutusohjaajat antavat liikkumistaidon ohjausta ja tekevät kotikäyntejä, joiden yhteydessä selvitellään muun muassa valaistusta, kotona pärjäämistä sekä arjessa selviytymistä. Lasten kuntoutusohjaaja tekee kotikäyntien lisäksi yhteistyötä näkövammaisen lapsen päiväkodin tai koulun kanssa.
 
Laser Laserhuoneessa hoidetaan muun muassa diabeettisia silmänpohjamuutoksia, silmänpohjan rappeumaa, katkaistaan ompeleita, poistetaan jälkikaihia ja helpotetaan silmän sisäistä nestekiertoa, jotta silmänpaine laskisi.

Sijainti

Osoite

Medipolis, Kiviharjuntie 11

90230 OULU

Palvelusta vastaa

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri

Viimeksi muokattu 28.3.2023

Puhelinnumerot

Puhelin: 083152011

Maksullisuus: Maksullinen numero

Verkkosivut