11 °C
Haku

Tehohoito

Leikkaus- ja tehohoidon yksikkö vastaa vaativasta kirurgian jälkeisestä ja päivystysluontoisesta tehohoidosta aikuisille.

Kuvaus

Leikkaus- ja tehohoidon yksikkö vastaa vaativasta kirurgian jälkeisestä ja päivystysluontoisesta tehohoidosta aikuisille. Tehohoidossa kriittisesti sairasta potilasta tarkkaillaan koko ajan ja hänen elintoimintojaan seurataan ja pidetään yllä erilaisin laittein ja hoidoin.
 
OYS:n teho-osastoon kuulu kaksi yksikköä. Teho 1:llä hoidetaan potilaat, jotka vaativat päivystyksellisesti tehohoitoa elintoimintojensa ylläpitämiseen ja tukemiseen. Tällaisia potilaita ovat esimerkiksi vaikeat verenmyrkytyspotilaat ja monivammapotilaat.Lisäksi osastolla hoidetaan potilaita, joiden hoito on alueellisesti keskitetty Oulun yliopistolliseen sairaalaan, kuten palovammapotilaat ja vaikeaa akuuttia hengitysvajausoireyhtymää sairastavat aikuiset. Osaston yhteydessä toimii tehovalvontayksikkö potilaille, joilla on lievä elintoimintahäiriö.
 
Teho 2:lla on tehohoitoa tarvitsevia potilaita, jotka ovat läpikäyneet suunnitellun tai päivystyksellisen vaativan kirurgisen toimenpiteen, kuten avosydän-, verisuoni- tai neurokirurgisen leikkauksen. Osastolla hoidetaan myös monivammapotilaita.
 
Tehohoidossa potilaan elintoimintoja tarkkaillaan ja tuetaan keskeytymättömästi asianmukaisen teknologian keinoin. Hoito perustuu laadukkaaseen ja osaavaan lääke- ja hoitotieteellisen osaamiseen. Hoidon tavoitteena on tilapäisen kuolemanvaaran välttäminen elintoimintoja tukemalla. Pyrkimyksenä on potilaan palaaminen laadultaan hyväksyttävään elämään. Potilaiden toipumista tuetaan vuodeosastolla ns. tehohoitajakonsultaatiokäynneillä. Pitkään tehohoidossa olleiden potilaiden toipumista tuetaan tehohoidon jälkipoliklinikalla.Tehohoidossa korostuu eri ammattiryhmien yhteistyö.

Sijainti

Osoite

Kajaanintie 50

90220 OULU

Palvelusta vastaa

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri

Viimeksi muokattu 6.10.2022

Puhelinnumerot

Puhelin: 083152011

Maksullisuus: Maksullinen numero

Verkkosivut