-7 °C
Haku

Varhaiskuntoutusyksikkö 85

Yksikön tehtävänä on nuorten aikuisten kuntouttava psykiatrinen hoito ja tutkimus joko osastolla tai polikliinisesti.

Kuvaus

Yksikön tehtävänä on nuorten aikuisten kuntouttava psykiatrinen hoito ja tutkimus joko osastolla tai polikliinisesti. Hoitoon tulon syynä ovat erilaiset mielenterveydenhäiriöt kuten psykoosi, mielialahäiriöt, syömishäiriö ja niihin liittyvä toimintakyvyn vaje. Yksilöllinen hoito- ja tutkimussuunnitelma tehdään moniammatillisena yhteistyönä.
 
Hoito koostuu yksilöhoidosta, erilaisista terapeuttisista ryhmistä, lääkehoidosta sekä perheen ja verkostojen kanssa tehtävästä yhteistyöstä. Hoidossa hyödynnetään muun muassa kognitiivisen psykoterapian harjoitteita, psykoedukaatiota ja taitoharjoittelua sekä luovia terapeuttisia menetelmiä. Tavoitteena on kehittää oireenhallintaa, sosiaalisia taitoja ja tukea toipumista ja avohoidossa pärjäämistä.Yksikössä on ympärivuorokautinen avo-osasto ja polikliinista toimintaa. Osasto on avoinna joka toinen viikonloppu.
 
Psykoedukaatio eli koulutuksellinen terapia on psykoosiin sairastuneiden avuksi kehitetty menetelmä, jota sovelletaan nykyisin myös muihin sairauksiin. Sen avulla voi oppia tuntemaan ja hallitsemaan paremmin sairautta, ja se parantaa selviytymistä arkielämän vaatimuksista sairaudesta huolimatta. Kognitiivinen psykoterapia on lyhytkestoinen hoitomuoto, jossa pyritään potilaan ja terapeutin aktiivisen yhteistyön avulla käsittelemään lähinnä ajankohtaisia ongelmia.

Sijainti

Osoite

Peltolantie 15

90230 OULU

Palvelusta vastaa

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri

Viimeksi muokattu 8.12.2022

Puhelinnumerot

Puhelin: 083152011

Maksullisuus: Maksullinen numero

Verkkosivut