-19 °C
Haku

Lastensuojelun sijaishuolto

Lastensuojelun sijaishuollolla tarkoitetaan huostaan otetun lapsen hoidon ja kasvatuksen järjestämistä kodin ulkopuolella.

Tällä sivulla

Kuvaus

Lastensuojelun sijaishuollolla tarkoitetaan huostaan otetun lapsen hoidon ja kasvatuksen järjestämistä kodin ulkopuolella. Sijaishuollon järjestämisestä vastaa yleensä lapsen kotikunta. Sijaishuollon tarkoituksena on turvata lapsen tasapainoinen kehitys ja hyvinvointi. Sijaishuolto voidaan järjestää perhehoitona, laitoshoitona tai muulla lapsen tarpeiden edellyttämällä tavalla. Sijaishuoltoa järjestettäessä lapsen mielipide on otettava huomioon mahdollisuuksien mukaan. Lapsilla on oikeus pitää yhteyttä vanhempiinsa tai muihin hänelle läheisiin ihmisiin sijoituksen aikana.

Ota yhteyttä sosiaalityöntekijään, jos sinulla herää huoli oman tai jonkun toisen lapsen hyvinvoinnista. Huolen voit kertoa suullisesti tai kirjallisesti. Lastensuojeluilmoituksen voit tehdä vapaamuotoisena tai käyttää lomaketta. Lomake helpottaa ilmoituksen tekemistä ja varmistaa, että ilmoitus kirjataan sanatarkasti. Sosiaalityöntekijät selvittävät jokaisen yhteydenoton ja ilmoituksen.

Palvelu on maksullinen.

Sijaishuollon kustannusten korvaamiseksi voidaan periä lapsen vanhemmilta maksu, joka voi olla enintään elatusavun suuruinen. Lisäksi voidaan periä kustannusten korvaukseksi lapselle maksettava lapsilisä, etatusapu/tuki, eläke tms.

Palvelusta vastaa

Taivalkosken kunta

Viimeksi muokattu 9.12.2020

Sosiaalityöntekijä/lastenvalvoja

Puhelinasiointi sosiaalityöntekijälle/lastenvalvojalle

Puhelinnumerot

Puhelin: +358 408609030

Lisätiedot: Sosiaalityöntekijä/lastenvalvoja Margit Vuorma

Maksullisuus: Maksullinen numero

Aukiolotiedot

Normaalit aukioloajat

Maanantai

12:00 - 13:00

Tiistai

12:00 - 13:00

Keskiviikko

12:00 - 13:00

Torstai

12:00 - 13:00

Perjantai

12:00 - 13:00