9 °C
Haku

Neuvolan perhetyö

Neuvolan perhetyö on ennaltaehkäisevää, matalan kynnyksen palvelua, joka pyrkii varhaisessa vaiheessa auttamaan vanhempia.

Tällä sivulla

Kuvaus

Neuvolan perhetyö on ennaltaehkäisevää ja matalankynnyksen palvelua. Neuvolan perhetyöntekijä käy jokaisen vastasyntyneen vauvan perheessä kotikäynnillä yhdessä terveydenhoitajan kanssa. Perheille tarjotaan palvelua ja yhdessä perheen kanssa mietitään mitä apua ja tukea he mahdollisesti tarvitsevat. Tavoitteena on lapsiperheiden hyvinvoinnin edistäminen. Perhetyöntekijä tukee vanhemmuutta ja lasten tunne-elämän haasteita sekä myönteistä kasvatusta antamalla asiantuntija apua ja neuvoja.

Neuvolan perhekerho tarjoaa avoimen kohtaamispaikan lapsiperheille noin kaksi kertaa kuukaudessa kirjaston yhteydessä. Perhekerhon toiminta mahdollistaa vanhempia saamaan vertaistukea toisistaan. Lisäksi kerhossa pyritään madaltamaan perheiden kynnystä kohdata ammattilaisia, siten että kerhossa käy vierailulla eri ammattiryhmien edustajia. Kerhossa on myös mahdollista jutella perhetyöntekijän kanssa ja saada tukea elämäntilanteen muutoksissa. Vanhempien verkostoitumista myös tuetaan kerhossa esim. maahanmuuttajat ja paikallinen väestö. Kirjasto paikkana tuo mahtavat puitteet lainata kirjoja ja tukea lukuharrastusta niin aikuisille kuin lapsille.

Ota yhteyttä neuvolan perhetyöntekijään tai keskustele asiasta terveydenhoitajaan neuvolakäynnin yhteydessä, jos perheesi kaipaa apua ja tukea perhetyön muodossa.

Palvelu on maksuton.

Palvelusta vastaa

Taivalkosken kunta

Viimeksi muokattu 15.2.2022

Neuvolan perhetyöntekijä

Perhetyö on ohjausta, neuvontaa ja tarvittavien palvelujen piiriin ohjaamista.

Puhelinnumerot

Puhelin: +358 408609003

Lisätiedot: Perhetyöntekijä Susanna Käsmä

Maksullisuus: Maksullinen numero


Puhelin: +358 401953026

Lisätiedot: Va. perhetyöntekijä Sirkku Siira

Maksullisuus: Maksullinen numero