8 °C
Haku

Toimeentulotuki

Täydentävää tai ehkäisevää toimeentulotukea haetaan kunnalta. Tuen tarkoituksena on turvata henkilön toimeentulo ja edistää itsenäistä suoriutumista.

Tällä sivulla

Kuvaus

Täydentävää tai ehkäisevää toimeentulotukea haetaan kunnalta. Tuen tarkoituksena on turvata henkilön toimeentulo ja edistää tämän itsenäistä suoriutumista. Tukea voi saada myös erityisiin tai poikkeuksellisiin tilanteisiin, kuten esimerkiksi lapsen syntymästä tai läheisen hautaamisesta koituviin kuluihin. Ehkäisevää tukea voi saada elämäntilanteen kohentamiseen välttämättömiksi katsottavista syistä. Tukea voidaan myöntää esimerkiksi ylivelkaantumisesta tai taloudellisen tilanteen äkillisestä heikentymisestä aiheutuvien vaikeuksien lieventämiseksi.
Hakijan tulee ensin hakea Kelasta päätös perustoimeentulotuesta. Täydentävää ja ehkäisevää toimeentulotukea voi hakea sekä myönteisen että kielteisen Kela-päätöksen perusteella. Hakemukset voi jättää Kelaan jo perustoimeentulotuen hakemisen yhteydessä, jolloin Kela toimittaa ne edelleen kuntaan.
Kunnan sosiaaliviranomainen tekee päätöksen seitsemän arkipäivän kuluessa, kiireellisissä tapauksissa jo hakemuksen jättämistä seuraavana arkipäivänä.
Kun olet ensin hakenut perustoimeentulotukea kelalta, niin ota yhteys Taivalkosken sosiaalitoimistoon sosiaaliohjaajaan.

Hae perustoimeentulotukea Kelalta. Täydentävää ja ehkäisevää toimeentulotukea voit hakea sekä myönteisen että kielteisen Kela-päätöksen perusteella. Mikäli olet pyytänyt Kelaa siirtämään hakemuksesi edelleen kunnan sosiaalitoimeen, se ohjautuu sosiaalitoimistoon. Muussa tapauksessa ota yhteys Taivalkosken sosiaalitoimistoon sosiaaliohjaajaan.

Toimeentulotukihakemus (PDF)

Palvelu on maksuton.

Kelan perustoimeentulotuen päätös

Palvelusta vastaa

Taivalkosken kunta

Viimeksi muokattu 8.2.2021

Sosiaaliohjaaja

Sosiaaliohjaajan puhelinnumero

Puhelinnumerot

Puhelin: +358 408609032

Lisätiedot: Sosiaaliohjaaja Merja Huovinen

Maksullisuus: Maksullinen numero

Aukiolotiedot

Soittoaika

Maanantai

12:00 - 13:00

Tiistai

12:00 - 13:00

Keskiviikko

12:00 - 13:00

Torstai

12:00 - 13:00

Perjantai

12:00 - 13:00