10 °C
Haku

Yleinen edunvalvonta

Henkilö voi tarvita edunvalvojaa esimerkiksi tilanteissa, joissa vaikea sairaus tai korkea ikä ovat heikentäneet hänen kykyään hoitaa asioitaan.

Tällä sivulla

Kuvaus

Edunvalvoja tulee määrättäväksi, jos henkilöltä puuttuu kyky huolehtia itseään tai omaisuuttaan koskevista asioista ja hänen taloudellinen asemansa, toimeentulonsa tai muut tärkeät edut vaarantuvat.

Edunvalvojan tehtävänä on pitää huolta ja vastata päämiehensä omaisuudesta sekä pitää kirjaa edunvalvontatehtävistään ja tehdä holhouslaissa tarkoitettu tili tehtävien hoidosta maistraatille.

Yleinen edunvalvoja toimii sellaisten henkilöiden edunvalvojana, joilla vähävaraisuuden tai muun erityisen syyn vuoksi ei muuten ole sopivasti saatavissa edunvalvojaa.

Taivalkoskella yleisenä edunvalvojana toimii Pudasjärven kaupungin yleinen edunvalvoja.

Ota yhteyttä puhelimitse yleiseen edunvalvojaan soittoaikana. Taivalkoskella yleinen edunvalvoja on tavattavissa Taivalkosken terveyskeskuksessa joka kuukauden toinen tiistai klo 12.00 - 14.00. Vastaanottohuone voi vaihdella, mutta useimmiten se on neuvolan puolella. Asiakaspalvelu paikanpäällä voi olla tilapäisesti suljettuna koronatilanteen takia. Tällöin saat yleisen edunvalvojan parhaiten kiinni puhelimitse. Mikäli sinulla on kiireellistä asiaa palveluaikojen ulkopuolella, niin otathan yhteyttä hoitajaasi tai ohjaajaasi ja pyydät häntä olemaan edunvalvojaan yhteydessä, mikäli ette saa ongelmaa ratkaistua keskenänne.

Palvelupaikat

Palvelusta vastaa

Taivalkosken kunta

Viimeksi muokattu 14.1.2021

Puhelinnumero ja soittoaika

Puhelinaika arkisin maanantaista perjantaihin klo 9 - 11 numerossa 040 647 2268.

Kirjeposti yleiselle edunvalvojalle

Kirjeet yms. tulee lähettää seuraavaan osoitteeseen: Pudasjärven kaupunki/edunvalvonta PL 10 93101 Pudasjärvi