9 °C
Haku

Opiskeluterveydenhuolto

Opiskeluterveydenhuollossa autetaan lukion ja ammattikoulun opiskelijoita mieltä askarruttavissa kysymyksissä liittyen terveyteen, jaksamiseen, opiskeluun, kaverisuhteisiin, seksuaalisuuteen ja hyvinvointiin.

Opiskeluterveydenhuollon tehtävänä on vastata Taivalkoskella toisella asteella opiskelevien terveydenhuoltopalveluista.

Tällä sivulla

Kuvaus

Opiskeluterveydenhuolto sisältää terveystarkastukset ja terveysneuvonnan, sairaanhoidon ja ensiavun, koulun terveydellisten olojen valvonnan, psykologipalvelut ja ensiapuluonteisen hammashoidon.

Opiskeluterveydenhuollon palveluita ovat:

  • terveystarkastukset
  • seksuaaliterveysneuvonta
  • lääkärinvastaanotto
  • rokotukset
  • matkailuun liittyvä terveysneuvonta
  • mielenterveys- ja päihdeasiat
  • keskustelukäynnit

Opiskeluympäristön terveellisyyden ja turvallisuuden tarkastukset tehdään määräajoin.

Suun terveydenhuoltoon liittyvissä asioissa toisen asteen opiskelija voi ottaa yhteyttä Taivalkosken hammashoitolaan puh. 040 860 9006. Toisen asteen opiskelijoiden on mahdollista päästä akuuttitilanteissa hoitoon, sekä normaaliin tarkastukseen ja sen perusteella annettavaan hoitoon riippumatta asuinpaikkakunnasta. Hammashoitolassa alle 18-vuotiaiden hoito on maksutonta, minkä jälkeen tarkastukset ja hoito muuttuvat maksulliseksi.

Lukiolaiset: Vastaanotto ilman ajanvarausta keskiviikkoisin klo 9-10 koululla. OSAO, Metsäoppilaitos: Vastaanotto ilman ajanvarausta tiistaisin klo 9-10 koululla.

Maksuttomaan terveystarkastukseen tarjotaan mahdollisuus opiskelujen aikana. Opiskelija voi myös itse varata ajan terveystarkastukseen tai opiskelukykyyn, mielenterveyteen, päihdeongelmiin, raskauden ehkäisyyn ja muuhun seksuaaliterveyteen sekä rokotuksiin liittyvissä asioissa.

Palvelu on maksuton.

Opiskeluterveydenhuollon palvelut ovat maksuttomia kaikille Taivalkoskella opiskeleville toisen asteen opiskelijoille eli ammattikoululaisille ja lukiolaisille. Lääkärin vastaanottokäynnistä terveyskeskuksessa sairausasioissa peritään 18 vuotta täyttäneeltä käyntimaksu.

Opiskeluterveydenhuollon palveluja saavat Taivalkoskella opiskelevat toisen asteen opiskelijat.

Taivalkosken opiskeluterveydenhuollon palvelut on tarkoitettu Taivalkoskella sijaitsevien lukion ja ammatillisen oppilaitoksen opiskelijoille, joiden opiskelu on päätoimista, kestää vähintään kaksi kuukautta ja on opintotukeen oikeuttavaa. Oppisopimusopiskelijat eivät kuulu opiskeluterveydenhuollon palvelujen piiriin, vaan he voivat ottaa yhteyttä työterveyshuoltoon tai omalle terveysasemalle.

Palvelupaikat

Palvelusta vastaa

Taivalkosken kunta

Viimeksi muokattu 17.5.2022

Opiskeluterveydenhuolto, ikäihmisten terveystarkastukset ja rokotusneuvola

Terveydenhoitajan puhelinnumero

Puhelinnumerot

Puhelin: +358 405667106

Lisätiedot: Terveydenhoitaja Tanja Meskus

Maksullisuus: Maksullinen numero

Aukiolotiedot

Soittoaika ja ajanvaraus rokotuksille

Maanantai

08:00 - 09:00

Tiistai

08:00 - 09:00

Keskiviikko

08:00 - 09:00

Torstai

08:00 - 09:00

Perjantai

08:00 - 09:00