10 °C
Haku

Muistihoitajan vastaanotto

Muistojen syntyminen lähtee liikkeelle havainnoistamme.

Muistihoitajan palvelut on tarkoitettu kuntalaisille, joilla on huolta tai kysyttävää omasta tai läheisensä muistiongelmista.

Tällä sivulla

Kuvaus

Muistihoitajan palvelut on tarkoitettu kuntalaisille, joilla on huolta tai kysyttävää omasta tai läheisensä muistiongelmasta.

Muistisairauksiin liittyy moninaisia oireita. Osa oireista liittyy muistiin ja tiedonkäsittelyyn. Muistisairaan ensioireet voivat näkyä kuitenkin eri tavalla. Ensioireet voivat näkyä oppimisen vaikeutumisella, rutiinien pettämisellä tai masennuksena. Myös ns. käytösoireet ovat tavallisia.

Muistitutkimus käynnillä sinulle tehdään muistitestejä ja -tutkimuksia, jotka auttavat selvittämään, mistä muistiongelmat mahdollisesti johtuvat. Muistitutkimusten tavoitteena on muistisairauksien varhainen tunnistaminen ja jatkotutkimuksiin ohjaaminen sekä muistidiagnoosin jälkeinen seuranta ja ohjaus.

Muistidiagnoosin jälkeen hoito ja kuntoutus tähtäävät sairastuneen ja hänen läheistensä hyvinvointiin, mielekkääseen elämään, oireiden etenemisen hidastumiseen ja toimintakyvyn ylläpitämiseen. Lääkehoito on tärkeää, mutta lääkkeetön hoito ja erilaiset kuntoutuksen muodot usein ensisijaista.

Kun olet huolissasi omasta muistista voit ottaa asian puheeksi lääkäri- tai sairaanhoitaja käynnillä tai ikäneuvolassa. Varaa aika muistitestiin puhelimitse muistihoitajalta. Huomaat läheiselläsi olevan muistiongelmia voit soittaa suoraan muistihoitajalle. Muistihoitaja ottaa yhteyttä läheiseesi. Kun lääkäri on lähettänyt sinut muistitestiin ajokyvyn arviointia varten, varaa viipymättä aika muistihoitajalta. Asiakkaalla on oikeus kieltäytyä muistitutkimuksista.

Muistihoitajan vastaanotto:

Lammentie 4

93400 Taivalkoski

 

Katajan kotihoidon tiloissa

Palvelu on maksuton.

Et tarvitse muistihoitaja käynnille lääkärin lähetettä. Asiakkaan ilmaisemien muistioireiden syy tulee selvittää ja jokaisella muistisairauksia epäilevällä on oikeus päästä tutkimuksiin.

Palvelusta vastaa

Taivalkosken kunta

Viimeksi muokattu 7.2.2023

Oulun seudun muistiyhdistys Ry

Koillismaan seudun muisti Ry

Muistisairaan ihmisen ja hänen omaisensa OIKEUSOPAS selkokielellä

Taivalkosken muistisairaan hoitopolku

Muistihoitajan puhelinneuvonta/ajanvaraus

Ajanvaraus muistihoitajan vastaanotolle, asiakkaan ja omaisen ohjaus ja neuvonta muistiin ja muistisairauksiin liittyvissä asioissa.

Puhelinnumerot

Puhelin: +358 405755473

Lisätiedot: Asiakaspalvelu

Maksullisuus: Maksullinen numero

Aukiolotiedot

Arkipäivisin klo 8-16