9 °C
Haku

Asunnon muutostyöt

Vaikeavammaiselle henkilölle korvataan asunnossa tarvittavat välttämättömät muutostyöt, korvataan myös tarvittavien välineiden ja laitteiden kuluja.

Tällä sivulla

Kuvaus

Vaikeavammaiselle henkilölle korvataan tämän asunnossa tarvittavat välttämättömät muutostyöt. Hänen asunnossansa tarvitsemista välineistä ja laitteista aiheutuvat kohtuulliset kulut korvataan.

Korvattavia asunnon muutostöitä ovat muun muassa ovien leventäminen, luiskien rakentaminen, kylpyhuoneen, WC:n ja vesijohdon muutostyöt, kiinteiden kalusteiden sekä rakennus- ja sisustusmateriaalien vaihtaminen ja muutoksiin liittyvä suunnittelu. Korvattavia välineitä ovat esimerkiksi nosto- ja hälytyslaitteet. Vaikeavammaiselle henkilölle voidaan lisäksi antaa välineitä ja laitteita korvauksetta lainaksi myös pitkäaikaiseen käyttöön.
Asunnon muutostöiden avulla pyritään tukemaan vaikeavammaisen henkilön suoriutumista tavanomaisista elämän toiminnoista.

Ota yhteys sosiaalityöntekijään joko puhelimitse tai sähköpostitse. Voit myös jättää kirjallisen vammaispalveluhakemuksen.

Palvelu on maksuton.

Asunnon muutostöiden sekä välineiden ja laitteiden hankkimiskustannusten korvaaminen edellyttää vaikeavammaisuutta. Vaikeavammaiseksi katsotaan henkilö, jolle liikkuminen tai muu omatoiminen suoriutuminen kotona tuottaa vamman tai sairauden vuoksi erityisiä vaikeuksia.

Palvelusta vastaa

Taivalkosken kunta

Viimeksi muokattu 23.12.2020

Johtava sosiaalityöntekijä

Johtavan sosiaalityöntekijän puhelinasiointi

Puhelinnumerot

Puhelin: +358 405917237

Lisätiedot: Johtava sosiaalityöntekijä Sinikka Loukusa

Maksullisuus: Maksullinen numero

Aukiolotiedot

Soittoaika

Maanantai

12:00 - 13:00

Tiistai

12:00 - 13:00

Keskiviikko

12:00 - 13:00

Torstai

12:00 - 13:00

Perjantai

12:00 - 13:00