14 °C
Haku

Alle 29-vuotiaiden neuvonta- ja ohjauspalvelut

Arpeetin nuorten neuvonta- ja ohjauspalvelut ovat auki perjantaisin kello 10-13 osoitteessa Urheilutie 4b (B-talon 2.kerros), palvelemme myös ajanvarauksella. Soita tai lähetä viesti, sovitaan sinulle sopiva aika. Otahan yhteyttä, olemme täällä sinua varten! Tarjoamme:

  • Yksilöllistä neuvontaa elämän eri tilanteisiin, ja tukea niihin asioihin mitkä sinulle ovat haastavia.
  • Henkilökohtaista ohjausta- ja neuvontaa liittyen työnhakuun, koulutuspaikkoihin, palvelujen löytämiseen ja elämänhallintaan.

Kesätyö ja kesätyösetelit

Taivalkosken kunta tukee 15–29-vuotiaiden taivalkoskelaisten nuorten kesätyöllistymistä. Kesätyöinfo pidetään maaliskuussa yläkoululla. Nuorella on käytettävissä yksi 2 viikon kesätyöseteli, jonka voi käyttää yrityksen, yhdistyksen tai yksityisen tarjoamiin kesätyöpaikkoihin. 4H-yhdistyksen rekisterissä olevista yrityksistä voi kysyä kesätöitä, mutta voit kysellä kesätöitä myös muista paikoista. Lue lisää kesätyöseteleistä: Työllistäminen | Taivalkosken 4H-yhdistys

Lisäksi Taivalkosken kunta tarjoaa 1 kk:n mittaisia kesätyöpaikkoja taivalkoskelaisille 18 vuotta täyttäneille opiskelijoille. Kesätyöpakat ovat kunnan eri yksiköissä esimerkiksi palvelukodeissa, varhaiskasvatuksessa, kotiseutumuseossa tai urheilukentällä. Kesätyöt ajoittuvat ajalle kesä – syyskuu. Työjakson pituus on 120 tuntia. Kunnan kesätyöpaikkoja haetaan ensisijaisesti sähköisellä lomakkeella kuntarekry.fi sivun kautta: Avoimet työpaikat kunnissa ja kaupungeissa – Kuntarekry

Starttivalmennus (16–29-vuotiaille)

Yhdessä tekemistä, oivaltamista ja osaamista oman polun tekemiseen!
Starttivalmennus tarjoaa matalan kynnyksen palvelua sinulle alle 29-vuotias, joka olet koulutuksen tai työelämän ulkopuolella. Tarjoamme apua ja tukea opiskelu- ja työelämäsi suunnitteluun, tulevaisuuden suunnitelmien selkeyttämiseen ja työ- ja opiskeluvalmiuksien löytämiseen. Starttivalmennuksessa tuetaan elämän ja- arjenhallintataitoja, sosiaalista vahvistumista sekä tekemällä oppimista. Starttivalmennuksessa järjestetään yksilö- ja ryhmävalmennusta. Starttivalmennusjakson kesto riippuu sinun omista tavoitteistasi. Ota yhteyttä niin kerromme lisää!

Etsivä nuorisotyö (15–29 – vuotiaille)

Ota askel eteenpäin!

Etsimme yhdessä kanssasi ratkaisuja pulmiin ja kysymyksiin ja autamme saavuttamaan tarvitsemasi palvelut. Etsivän nuorisotyön tehtävänä on tavoittaa ja auttaa sinut sellaisten palvelujen ja muun tuen piiriin, joilla edistetään ja tuetaan sinun polkuasi kohti itsenäistymistä ja muuta elämänhallintaa sekä pääsyä koulutukseen ja työmarkkinoille. Etsivä nuorisotyö perustuu nuoren vapaaehtoisuuteen ja nuoren kanssa tehtävään yhteistyöhön.

Viimeksi muokattu 17.5.2023