1 °C
Haku

Kulttuurikohteet

Taivalkosken keskustassa vieraillessaan kannattaa tehdä kierros Tuhansien tarinoiden Taivalkoski -kulttuuripolulla ja Yli ajan -taidesillalla.

Pieneksi paikkakunnaksi Taivalkoskella on paljon nähtävää ja monenlaista tekemistä kaikenikäisille. Voit tutustua Kalle Päätalon tuotantoon ja elämään, vierailla kotiseutumuseossa tai rentoutua teatteriesityksessä. Nauti munkkikahvit historiallisella Jalavan kaupalla kaikessa rauhassa ja paistattele auringossa Kalle Päätalon torilla. Tutustu tarjontaan tältä sivulta!

Museot

Taivalkoskella sijaitsee kaksi museota, Kallioniemi sekä kotiseutumuseo. Päätalon lapsuudenkodissa Jokijärven Kallioniemessä ja kirkonkylällä sijaitsevassa kotiseutumuseossa pääset tutustumaan entisaikojen taivalkoskelaiseen elämään.

Kalle Päätalon lapsuudenkoti Kallioniemi

Taivalkosken kotiseutumuseo

Yli ajan -taidesilta Taivalkoskella

Tuhansien tarinoiden Taivalkoski -kulttuuripolku

1,5 kilometrin mittainen kulttuuripolku kulkee Taivalkosken keskustassa, joten taivalkoskisten kommervenkkeihin ja kertomuksiin voi tutustua ihan nappaskengissä. Matkan varrella voit pysähtyä munkkikahville Jalavaan tai vaikka purasta jäätelön Kalle Päätalon torilla.

Tuhansien tarinoiden Taivalkoski -kulttuuripolku

Yli ajan -taidesilta

Eeva-Kaisa Jakkilan ja Jussi Valtakarin suunnittelema Yli ajan -taidesilta avaa pitkään koskemattomana olleen Putaansaaren jälleen osaksi Taivalkosken kylää.

Tutustu Yli ajan -taidesiltaan tästä (linkki ohjautuu Visit Taivalkosken sivuille)

Satupolku Taivalkoskella.

Satupolku

Hotelli Herkon pihasta lähtevä Satupolku johdattaa niin lapset kuin aikuiset Taivalkosken mahtaviin vaaramaisemiin ja satujen maagiseen maailmaan.
Satupolun varrelta löytyy Päätalo-instituutin järjestämän lasten Napero-Finlandia -kirjoituskilpailun satuja. Satupolku on noin kilometrin mittainen.
Eväät on mukava nauttia Seitsemän karhun eväspöydän ääressä.

Tutustu Satupolkuun tästä

Kenttärata

Vuosina 1942-1944 Saksan armeija rakennutti pakkotyövoimalla 178 km pitkän kenttäradan Hyrynsalmelta Kuusamoon.

Kenttärata

 

Kesäteatterit

Taivalkoskella toimii kaksi vireää kesäteatteria, Herkonmäki keskustassa ja Pölkky-teatteri Jokijärvellä. Katso tulevat esitykset kesäteatteiden kotisivuilta!

Jokijärven Pölkky-teatterin kotisivut

Taivalkosken näyttämöyhdistyksen kotisivut

Kenttäradan leiri- ja asemapaikat opastavat kävijän toisen maailmansodan historian saloihin.

Tutustu muihin kulttuurikohteisiin ja palveluihin

Päätalo-instituutissa voit tutustua Kalle Päätalon tuotannon lisäksi vaihtuviin näyttelyihin. Jalavan kaupassa vanhan ajan tunnelma on edelleen aistittavissa. Tuhansien tarinoiden Taivalkoskelta löydät monipuolisesti kulttuuritarjontaa erilaisten tapahtumien ja ympärivuotisten kulttuurikohteiden parissa.

Katso Päätalo-instituutin monipuolinen tarjonta tästä

Kulttuuripalvelut Taivalkoski.fi

Kulttuurikohteet Visittaivalkoski.fi -sivulla

Tiina Luokkanen

Kulttuurituottaja

Soita: 0408608971

Viesti:

Viimeksi muokattu 21.3.2024