-4 °C
Haku

Ikäihmisten kuntouttava etähoito osaksi kotihoitoa ja kuntoutusta – Keksi palvelulle taivalkoskelainen nimi!

Taivalkosken ikäihmisten palveluihin osana kotihoito- ja kuntoutuspalveluja tulee uudeksi palvelumuodoksi kuntouttava etähoito toukokuussa 2021. Etäkokeilu mahdollistuu yhteistyössä POPsote digi- hankkeen kanssa vuoden 2021 loppuun saakka. Videoyhteys muodostuu helposti asiakkaan kotiin läheisen ja hoitajan käytössä olevasta Suvanto Care -sovelluksesta.

Etäkäynnin toteuttaa kotikuntoutuksen tai kotihoidon hoitaja videovälitteisesti kuvapuheluna tablet-laitteen avulla. Etäpalvelu suunnitellaan asiakaslähtöisesti yhdessä asiakkaan, omaisten ja ammattilaisten kanssa. Tämän jälkeen asiakas saa tablet-laitteen kotiinsa, jonka avulla etäkäynnit toteutetaan. Myös omaisilla on mahdollisuus ottaa etäyhteys läheiseensä tämän sovelluksen avulla. 

Kuntouttavaan etähoitoon on mahdollisuus ikäihmisellä, joka tarvitsee säännöllistä ammattilaisen antamaa tukea ja ohjausta, jotta voi elää turvallisesti ja laadukkaasti omassa kodissaan. Hän ei välttämättä kaikilla ammattilaisen tekemillä kotikäynneillä tarvitse fyysistä auttamista tai ohjaamista. Lääkkeiden oton ohjaaminen ja tarkastus, voinnin tarkastus, ruokailussa avustaminen tai esimerkiksi kuntoutusharjoitteiden ohjaaminen ja kuntoutumisen etenemisen arviointi voidaankin toteuttaa videovälitteisesti.

Kuntoutuksen järjestämiseksi on jatkossa enemmän vaihtoehtoja. Kuntoutus voidaan järjestää esimerkiksi etäkuntoutuksena asiakkaan omassa arkiympäristössä silloin kun se sopii hänelle parhaiten. Etäkuntoutuksella pyritään vastaamaan asiakkaiden tarpeisiin, madaltamaan osallistumiskynnystä sekä vähentämään maantieteellistä epätasa-arvoa. Asiakas osallistuu etäkuntoutukseen esimerkiksi tietokoneella tai tabletilla.

Etäkuntoutusta tullaan järjestämään ryhmätoimintana ja yksilöllisesti. Lisäksi on mahdollisuus osallistua varhaisvaiheen kuntoutukseen Taivalkosken verkkosivuilla olevan kalenterin kautta (kalenteri tulossa myöhemmin). Siellä tulee olemaan erilaisia kuntoutus ja sosiaalisia tapahtumia: mm. muistikahvila, liikunta, seurakunta ja kulttuuri.

Yhdessä diginä eteenpäin!

Lisätietoja antaa:

Pirjo Kouva

0405755473

pirjo.kouva@popsote.fi

Viimeksi muokattu 28.6.2021