1 °C
Haku

Koillismaan joukkoliikenteen kehittämistä koskeva asiakaskysely

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus on käynnistänyt Koillismaan joukkoliikenteen palvelutaso- ja linjastosuunnittelun. Osana suunnittelua toteutetaan kysely, jonka tarkoituksena on selvittää asiakkaiden tyytyväisyyttä alueen joukkoliikenteen nykytilaan ja kartoittaa kehittämistarpeita esimerkiksi vuorotarjontaan. Kysely koskee kuntien välistä linja-autoliikennettä Kuusamon, Taivalkosken ja Pudasjärven välillä sekä liikennettä Kajaanista, Kemijärveltä, Oulusta, Posiolta, Puolangalta, Ranualta, Rovaniemeltä, Sallasta ja Suomussalmelta em. alueelle.

Asiakaskyselyyn voi vastata verkkolomakkeella osoitteessa tiny.cc/kysely 23.12.2021 asti. Joukkoliikenteen käyttäjien lisäksi kyselyyn toivotaan vastauksia myös niiltä, jotka eivät tällä hetkellä käytä joukkoliikennettä. Tavoitteena on selvittää, kuinka joukkoliikenteen käyttämisestä saataisiin nykyistä houkuttelevampaa erityisesti työhön, opiskeluun ja asiointiin liittyvillä matkoilla. Lisäksi kyselyssä huomioidaan kaukoliikenteen liityntäyhteyksien kehittäminen sekä matkailukohteisiin liittyvät matkustustarpeet.

Kyselyn ulkopuolelle on rajattu Lapin ja Kainuun maakuntien sisäinen linja-autoliikenne, VR:n junaliikenne sekä kuntien sisäiset koululais- ja asiointikuljetukset.

Asiakaskyselyn tuloksia hyödynnetään Koillismaan joukkoliikenteen palvelutaso- ja linjastosuunnittelussa. ELY-keskuksen nykyiset liikennöintisopimukset suunnittelualueella päättyvät 4.6.2023. Liikennöintisopimusten päättymiseen valmistaudutaan käynnistämällä palvelutaso- ja linjastosuunnittelu, jossa määritellään tarpeelliset kuntien väliset joukkoliikenneyhteydet. Kesällä 2023 alkavan sopimuskauden joukkoliikenne kilpailutetaan ensi vuoden aikana valmistuvan suunnitelman perusteella.

Lisätietoja: joukkoliikennevastaava Samuli Kallio, samuli.kallio@ely-keskus.fi, 0295 038 252

Viimeksi muokattu 10.12.2021