-7 °C
Haku

Koronarokotukset Taivalkoskella

Tiedotamme tällä sivulla koronarokotusten etenemisestä ja ajanvarauksesta.

Päivitetty viimeksi 7.1.2022 kello 12:22.

Koronarokotukset Taivalkoskella 

Koronarokotusta tarjotaan Suomessa kaikille 5 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille. Rokotus on vapaaehtoinen ja maksuton.

Tehosterokoteväli 6-12 viikkoa

THL suosittelee tällä hetkellä ensimmäisen ja toisen koronarokotteen annosväliksi 6–12 viikkoa.

Kolmas rokoteannos

60 vuotta täyttäneille ja riskiryhmiin kuuluville kolmas rokoteannos voidaan antaa, kun toisesta rokotuksesta on kulunut 3–4 kuukautta.

Alle 60-vuotiaille, jotka eivät kuulu riskiryhmiin, kolmas rokoteannos voidaan antaa 4–6 kuukauden kuluttua toisesta annoksesta.

Voimakkaasti immuunipuutteiset

Voimakkaasti immuunipuutteisille kolmatta rokoteannosta suositellaan 2 kuukauden kuluttua toisesta annoksesta. Neljättä rokoteannosta 12 vuotta täyttäneille voimakkaasti immuunipuutteisille suositellaan kun kolmannesta annoksesta on kulunut 3–4 kuukautta.

Ajanvaraus 

  • Soittamalla koronarokotusajanvarausnumeroon 040 860 8982 (ti-ke klo 9-14), käytössä on takaisinsoittojärjestelmä.

Ensimmäiselle tai toiselle koronarokotteelle ajanvarausta tekevä: suosittelemme ajanvarausta puhelimitse tai lähettämällä ajanvarauspyynnön sähköpostilla koronarokotukset@taivalkoski.fi. Mainitse sähköpostiviestissä nimi, syntymävuosi, puhelinnumero ja maininta monennelle rokotteelle varaat aikaa. Sähköpostitse ei voi tällä hetkellä tehdä ajanvarausta kolmannelle koronarokotteelle.

Huomioithan että rokotusajan voi varata sähköisen ajanvarauksen kautta ja koronarokotusnumerosta. Toivomme, että neuvolan ja terveyskeskuksen vastaanoton puhelinnumeroihin ei soiteta rokotusajanvarauksien puitteissa, näin säästämme heidän työpanoksensa rokottamiseen ja muuhun työhön.

Neuvolalla voi käydä ilman ajanvarausta rokotuksella:

  • Perjantai 14.1. klo 10:00 – 13:00
  • Lauantai 22.1. klo 10:00 – 16:00 Lauantain rokotuspäivässä voi käydä rokotuksella myös 5-11 -vuotiaat ilman ajanvarausta.

Alaikäinen rokotteen saaja

Suomessa alaikäinen voi itse päättää rokottamisesta, jos rokotteen antava terveydenhuollon ammattilainen arvioi, että lapsi tai nuori ikänsä ja kehitystasonsa perusteella kykenee päättämään rokotuksestaan. Useimpien 5-11 -vuotiaiden lasten kohdalla rokottamiseen tarvitaan huoltajien suostumus. Suosittelemme ennakkoon täyttämään suostumuslomakkeen. Lomakkeen saat avattua ja tulostettua alla olevasta tiedostolinkistä. Lomakkeita on myös valmiiksi tulostettuna neuvolan aulassa. Jos nuorella on useampi kuin yksi huoltaja, tarvitaan suostumus rokottamiseen kaikilta huoltajilta.

Huomioithan että puhelimitse rokotusaikoja annetaan ainoastaan koronarokotusnumerosta. Toivomme, että neuvolan ja terveyskeskuksen vastaanoton puhelinnumeroihin ei soiteta koronarokotetiedusteluissa, näin säästämme heidän työpanoksensa rokottamiseen ja muuhun työhön. 

Lue lisää THL:n kansallisesta koronarokotusjärjestyksestä (Linkki THL:n sivuille)

Huomioitavaa rokotukselle saapuessasi:

  • Rokotukset annetaan neuvolassa, voit saapua suoraan neuvolan aulaan rokotusajankohtana.
  • Huomioithan pukeutumisessa, että rokotuskohtana on olkavarren yläosa.
  • Tule ajallesi täsmällisesti, jotta vältymme ruuhkalta.
  • Rokotuksen jälkeen tulee odottaa odotusaulassa vielä 15 minuuttia mahdollisten rokotusreaktioiden varalta. Huomioithan turvavälin odotusaulassa.
  • Rokotuksella käydessäsi saat jo valmiiksi ajan tehosterokotteelle.
  • Käytäthän kasvomaskia rokotukselle saapuessa.
  • Rokotukselle ei saa tulla jos on lieviäkään flunssaoireita.

Viimeksi muokattu 7.1.2022