1 °C
Haku

Palvelukoti Pihlaja

Tervetuloa asukkaaksi asumispalveluyksikkö Pihlajaan!

Vuokra: Vuokrasopimuksen tekee kotihoidon lähiesimies tai yksikössä toimiva tiimivastaava. Asumisen tuet, eläkettä saavan hoitotuki ja asumistuki haetaan kelalta ja sairaanhoitaja voi avustaa lomakkeiden täyttämisessä. (Lisäselvityksenä tarvitaan C-todistus lääkäriltä)

Asiakasmaksu:

Asiakasmaksu määräytyy tulojen perusteella (tuloselvitys)

Asiakasmaksu sisältää asukkaan tarvitseman hoivan, joka perustuu asukkaan ja omaisen kanssa yhdessä tehtyyn hoito- ja palvelusuunnitelmaan. Ateriat, siivous ja pyykkihuolto sisältyy asiakasmaksuun.

Asiakasmaksu sisältää hygieniatuotteet (pesuaineet, suuhoitotuotteet ja perusvoitteet) sekä huoneen siistimiseen tarvittavat välineet (pesuaineet, siivousliinat ja roskapussit)

Hoitajat huolehtivat huoneen päivittäisestä siisteydestä

Viriketoimintaa järjestetään hoitajien ja ulkopuolisten toimijoiden kautta säännöllisin väliajoin.

Kuntohoitaja tarjoaa ohjattuja kuntosalivuoroja ja penkkijumppaa

Pihlajaan asukkaaksi tulevan itse hankittavat tavarat:

Huone sisustetaan omilla huonekaluilla ja henkilökohtaisilla tavaroilla (vuokrasänky + patja tilataan talonpuolesta) Itse huolehditaan kattolamput 2 kpl, vuodevaatteet ja torkkupeitto. Asukkaille huolehditaan henkilökohtainen vaatetus vuodeaikojen mukaan ja mielellään useampi vaihtokerta.

Asioiden hoito: Talon ulkopuolisten asioiden hoito (laskut) hoitaa asukkaalle valittu asioiden hoitaja tai edunvalvoja. Sairaalakäynnit ja muut henkilökohtaiset menot tapahtuvat omaisten ja yksityisten palvelutuottajien toimesta.

Vierailut Pihlajassa: Vierailut Pihlajassa tapahtuvat päiväaikaan. Omainen tai läheinen voi halutessaan viettää aikaa asukkaan luona haluamansa ajan.

Olette lämpimästi tervetulleita Pihlajaan!

Pihlajan omavalvontasuunnitelma

Hyvää huomenta

Klo 6:00–9:30 Aamutoimet ja aamupala

Klo 9:30–11:30 Virikkeitä ja yhdessä oloa

Klo 12:00–13:00 Lounas +kahvi

Klo 13.00–14:30 Virikkeitä ja ulkoilua, ma ja to kuntosali ja tuolijumppaa

Klo 14:30–15:30 Yhdessä oloa ja joka toinen viikko hartaushetki

Klo 16:00–17:00 Päivällinen +kahvi

Klo 19:00 iltapala

Avustetaan iltatoimissa

Tarvittaessa tarjotaan yöpalaa ja aikaistettua aamupalaa yksilöllisesti

Hyvää yötä

Taivalkosken kunnan ruokalista ajalla 9.8.2021 – 23.1.2022

Palvelukoti Pihlaja tarjoaa tehostettua ympärivuorokautista hoivaa ikäihmisille

Kuvaus

Palvelukoti Pihlaja on 33- paikkainen tehostetun palveluasumisen yksikkö. Palvelukoti Pihlajan toiminta perustuu vanhusta kunnioittavaan ja asiakkaan omatoimisuutta tukevaan aktiiviseen asumiseen omassa kodissaan. Toimintaa ohjaavat arvot ovat suvaitsevaisuus, asiakaslähtöisyys, oikeudenmukaisuus, osallisuus, valinnan vapaus, hyvä hoito ja ihmisarvon kunnioittaminen.
Palvelukoti Pihlajassa asukkaat asuvat omissa huoneissaan. Huone sisustetaan asukkaan omilla huonekaluilla, tehden huoneesta kodinomaisen. Hoivan lisäksi asukkaan palvelut koostuvat, ruoka, siivous- ja pyykkipalveluista.

Hyvä hoito Pihlajassa perustuu ammattitaitoiseen henkilökuntaan ja hoitoa toteutetaan kuntouttavaa hoito-otetta käyttäen. Hoito perustuu asiakkaan ja omaisen kanssa yhdessä tehtyyn hoito- ja palvelusuunnitelmaan. Asukkaalle valitaan omahoitaja, jonka tarkoituksena on edistää hoidon toteuttamista yksilöllisesti ja onnistunutta vuorovaikutusta omaisen kanssa. Lääkäri käy Pihlajassa säännöllisin väliajoin ja lääkäri vastaa asukkaiden hoidosta yhdessä hoitohenkilökunnan kanssa.

Pihlajassa panostetaan mukavaan yhdessä oloon ja aktiiviseen toimintaan. Pihlajassa on oma kuntosali. Asukkaille tarjotaan ohjattuja kuntosalivuoroja ja tuolijumppaa. Talon tapahtumiin osallistutaan oman mielenkiinnon ja voinnin mukaan. Ulkoiluapua tarjoavat omaiset, ystävät ja yksityiset palveluntuottajat. Pihlajassa on otettu käyttöön äänipalvelu Sävelsirkku ohjelma, joka on digitaalinen palvelu kuntouttavaan ja virikkeelliseen hoitotyöhön.

Sijainti

Osoite

Lammentie 1

93400 TAIVALKOSKI

Palvelusta vastaa

Taivalkosken kunta

Viimeksi muokattu 3.3.2024

Puhelinnumerot

Puhelin: +358 408609039

Lisätiedot: Yläkerran hoitajat

Maksullisuus: Maksullinen numero


Puhelin: +358 401437189

Lisätiedot: Alakerran hoitajat

Maksullisuus: Maksullinen numero

Verkkosivut

Aukiolotiedot

Normaalit aukioloajat