0 °C
Haku

Asumispalveluyksikkö Pihlaja

Tervetuloa asukkaaksi asumispalveluyksikkö Pihlajaan!

Vuokra: Vuokrasopimuksen tekee kotihoidon lähiesimies. Asumisen tuet, eläkettä saavan hoitotuki ja asumistuki haetaan kelalta ja sairaanhoitaja voi avustaa lomakkeiden täyttämisessä. (Lisäselvityksenä tarvitaan C-todistus lääkäriltä)

Asiakasmaksu: Asiakasmaksu määräytyy tulojen perusteella (tuloselvitys) Asiakasmaksu sisältää asiakkaan tarvitseman hoivan, joka perustuu asukkaan ja omaisen kanssa yhdessä tehtyyn hoito- ja palvelusuunnitelmaan. Lääkkeet maksaa asiakas itse. Lääkehoito tapahtuu hoitajien toimesta turvallisen lääkehoidon periaatteiden mukaisesti (kunta ostaa annosjakelun apteekilta) ja osa lääkkeistä jaetaan dosettiin. Hoitajat huolehtivat huoneen päivittäisestä siisteydestä. Viriketoimintaa järjestetään hoitajien ja ulkopuolisten toimijoiden kautta säännöllisin väliajoin. Kuntohoitaja tarjoaa ohjattuja kuntosalivuoroja ja penkkijumppaa

Ostopalvelut: Asukas ostaa ateriapalvelun ja maksu koostuu syödyistä aterioista Asunnon siivous- ja pyykkihuolto tapahtuu yksityisen palveluntuottajan tai omaisen toimesta. Siivous n 2 x kk ja käyttö pyykki menee pesulaan (kuukausimaksu)

Pihlajaan asukkaaksi tulevan itse hankittavat tavarat: Huone sisustetaan omilla huonekaluilla ja henkilökohtaisilla tavaroilla (vuokrasänky + patja tilataan talonpuolesta) ja  itse huolehditaan kattolamput 2 kpl, vuodevaatteet ja torkkupeitto. Asukkaille huolehditaan henkilökohtainen vaatetus vuodeaikojen mukaan ja mielellään useampi vaihtokerta. Huolehdittavat ja mukaan laitettavat henkilökohtaiset hygieniatuotteet ovat  (saunapyyhkeet, käsipyyhkeet, henkilökohtaiset pesuaineet, suunhoitotuotteet ja perusvoiteet) ja huoneen siistimiseen tarvittavat välineet (pesuaineet, luutut, roskapussit ja lattialasta)

Asioiden hoito: Talon ulkopuolisten asioiden hoito (laskut) hoitaa asukkaalle valittu asioiden hoitaja tai edunvalvoja. Sairaalakäynnit ja muut henkilökohtaiset menot tapahtuvat omaisten ja yksityisten palvelutuottajien toimesta.

Vierailut Pihlajassa: Vierailut Pihlajassa tapahtuvat päiväaikaan. Omainen tai läheinen voi halutessaan viettää aikaa asukkaan luona haluamansa ajan.

Olette lämpimästi tervetulleita Pihlajaan!

Pihlajan omavalvontasuunnitelma

Hyvää huomenta

Klo 6:30–9:30 Aamutoimet ja aamupala

Klo 9:30–11:30 Virikkeitä ja yhdessä oloa

Klo 11:30–13:00 Lounas

Klo 13.00–14:30 Virikkeitä ja ulkoilua, ma ja to kuntosali ja tuolijumppaa

Klo 14:30–15:30 Päiväkahvit ja joka toinen viikko hartaushetki

Klo 15:30–17:00 Yhdessäoloa

Klo 17:30–18:30 Illallinen

Klo 19:30–22:00 Iltapala

Tarvittaessa tarjotaan yöpalaa ja aikaistettua aamupalaa yksilöllisesti

Hyvää yötä!

Taivalkosken kunnan ruokalista ajalla 9.8.2021 – 23.1.2022

Tulevaa toimintaa!

Trubaduuri Jukka Lammisen ulkoilmakonsertti ikäihmisille perjantaina 18.6.2021 klo 13:30 Katajan etupihalla. Ulkoilmakonsertissa huomioidaan turvavälit.

Palvelukoti Pihlaja tarjoaa tehostettua ympärivuorokautista hoivaa ikäihmisille

Kuvaus

Palvelukoti Pihlaja on 33- paikkainen tehostetun palveluasumisen yksikkö. Palveluasunto Pihlajan toiminta perustuu vanhusta kunnioittavaan ja asiakkaan omatoimisuutta tukevaan aktiiviseen asumiseen omassa kodissaan. Toimintaa ohjaavat arvot ovat suvaitsevaisuus, asiakaslähtöisyys, oikeudenmukaisuus, osallisuus, valinnan vapaus, hyvä hoito ja ihmisarvon kunnioittaminen.
Palvelukoti Pihlajassa asukkaat asuvat omissa huoneissaan. Huone sisustetaan asukkaan omilla huonekaluilla, tehden huoneesta kodinomaisen. Hoivan lisäksi asukkaan palvelut koostuvat, ruoka, siivous- ja pyykkipalveluista.

Hyvä hoito Pihlajassa perustuu ammattitaitoiseen henkilökuntaan ja hoitoa toteutetaan kuntouttavaa hoito-otetta käyttäen. Hoito perustuu asiakkaan ja omaisen kanssa yhdessä tehtyyn hoito- ja palvelusuunnitelmaan. Asukkaalle valitaan omahoitaja, jonka tarkoituksena on edistää hoidon toteuttamista yksilöllisesti ja onnistunutta vuorovaikutusta omaisen kanssa. Lääkäri käy Pihlajassa säännöllisin väliajoin ja lääkäri vastaa asukkaiden hoidosta yhdessä hoitohenkilökunnan kanssa.

Pihlajassa panostetaan mukavaan yhdessä oloon ja aktiiviseen toimintaan. Pihlajassa on oma kuntosali. Asukkaille tarjotaan ohjattuja kuntosalivuoroja ja tuolijumppaa. Talon tapahtumiin osallistutaan oman mielenkiinnon ja voinnin mukaan. Ulkoiluapua tarjoavat omaiset, ystävät ja yksityiset palveluntuottajat. Pihlajassa on otettu käyttöön äänipalvelu Sävelsirkku ohjelma, joka on digitaalinen palvelu kuntouttavaan ja virikkeelliseen hoitotyöhön.

Sijainti

Osoite

Lammentie 1

93400 TAIVALKOSKI

Palvelusta vastaa

Taivalkosken kunta

Viimeksi muokattu 16.10.2021

Puhelinnumerot

Puhelin: +358 408609039

Lisätiedot: Yläkerran hoitajat

Maksullisuus: Maksullinen numero


Puhelin: +358 401437189

Lisätiedot: Alakerran hoitajat

Maksullisuus: Maksullinen numero

Verkkosivut

Aukiolotiedot

Normaalit aukioloajat