-8 °C
Haku

Ylivieskan toimipaikka / Ulosottolaitos

Ulosotto panee hakemuksesta täytäntöön tuomioistuimien antamia tuomioita sekä perii suoraan ulosottokelpoisia saatavia.

Kuvaus

Ulosottolaitos on oikeusministeriön alainen virasto, joka hoitaa ulosottotoimelle laissa säädetyt tehtävät itsenäisesti ja riippumattomasti. Ulosottotoimi muuttui 1.12.2020 lukien yhdeksi valtakunnalliseksi virastoksi, jolloin paikalliset ulosottovirastot, Ahvenanmaan maakunnanvoudinvirasto ja Valtakunnanvoudinvirasto lakkautettiin.

Ulosotto panee hakemuksesta täytäntöön tuomioistuimien antamia tuomioita sekä perii suoraan ulosottokelpoisia saatavia, kuten sakkoja, veroja ja vakuutusmaksuja. Ulosoton tehtäviä on kuvattu tarkemmin kohdassa tietoa ulosotosta.

Ulosoton hallinnollisesta johtamisesta, ohjauksesta ja valvonnasta vastaa Ulosottolaitoksen keskushallinto eli valtakunnanvoudin kanslia.

Ulosottolaitoksen 64 toimipaikan verkosto kattaa koko Suomen. Ulosottolaitoksen keskushallinto ja päätoimipaikka sijaitsee Turussa. Osa keskushallinnon tehtävistä on sijoittunut Helsinkiin. Lisäksi joitakin keskushallintoon kuuluvia tehtäviä on sijoitettu myös muihin Ulosottolaitoksen toimipaikkoihin.

Lisätietoja saatte ulosottolaitoksen verkkosivuilta ulosottolaitos.fi.

Sijainti

Osoite

Valtakatu 4

84100 YLIVIESKA

Palvelusta vastaa

Ulosottolaitos

Viimeksi muokattu 18.4.2024

Puhelinnumerot

Puhelin: +358 295658800

Lisätiedot: Ulosoton valtakunnallinen asiakaspalvelu

Maksullisuus: Maksullinen numero

Sähköpostit

Verkkosivut

Aukiolotiedot

Normaalit aukioloajat