3 °C
Haku

Kaukolämpö Taivalkoskella

Kaukolämpö on turvallinen, toimitusvarma ja helppokäyttöinen lämmitysmuoto, jota käyttämällä voit säästää energiaa, rahaa ja aikaa ilman suuria investointeja. Kun käytät lämmityslaitteita oikein ja harkitusti, energiaa säästyy ilman, että terveellisen asumisen vaatimuksista tarvitsee tinkiä.

Mitä kaukolämpö on?

Kaukolämpö on lämmöntuotanto ja -jakelujärjestelmä, jossa lämpö siirretään asiakkaille kuumana vetenä maan alle sijoitetussa kaukolämpöverkossa. Kuuma vesi luovuttaa lämpöä talon lämminvesiverkkoon, jonka jälkeen jäähtynyt vesi palaa tuotantolaitokseen uudelleen lämmitettäväksi.

Kaukolämmön kiertovesi kuumennetaan lämpökeskusten kattiloissa tai lämmitysvoimalaitosten lämmönsiirtimissä. Asuintaloon kaukolämpö tuodaan kaukolämpöliittymällä, joka muodostuu liittymisjohdosta ja kaukolämmön mittauskeskuksesta, jonka laitteistolla mitataan rakennuksen lämmitykseen kulutettua lämpöenergiaa.

Kuinka kaukolämpöä tuotetaan Taivalkoskella?

Taivalkoskella kaukolämpö tuotetaan kunnan ja paikallisen sahan yhteistuotantona Taivalkosken Voima Oy:n lämpölaitoksella. Lämpö syntyy kotimaisissa polttoainekattiloissa, joissa poltetaan sahan tuottamia puunjalostuksen sivutuotteita, kuten sahanpurua ja puun kuorta.

Kunnan teollisuusalueella sijaitsevan Taivalkosken Voima Oy:n lämpölaitoksen lisäksi kunnalla on taajamassa oma öljykäyttöinen varalämpökeskus, joka turvaa taajaman lämmönsaannin, mikäli päälämpökeskuksen toiminta keskeytyy.

Kuinka liityn kaukolämpöön?

Kunta liittää uusia kuluttajia kaukolämpöverkostoon kesäisin. Ota yhteyttä teknisten palveluiden palvelusihteeriin ja kysy lisää.

Paljonko kaukolämpö maksaa?

Kaukolämmön hinnat löydät kaukolämmön hinnastosta.

Mistä kaukolämmön hinta koostuu?

Kaukolämpölasku muodostuu perusmaksusta, energiamaksusta sekä näiden veroista. Kaukolämpöön liittymisestä peritään myös erillinen liittymismaksu, joka veloitetaan asiakkaalta liittymisen yhteydessä.

Viimeksi muokattu 1.7.2021