14 °C
Haku
Kalliokiipeilyä Metsäkylän Ölkyllä Kalliokiipeilyä Metsäkylän Ölkyllä

Kiipeily

Taivalkoskella on mahdollista harrastaa seinä- ja kalliokiipeilyä, omatoimisesti tai ohjatusti. Liikuntapalveluilla on runsaasti kiipeilyvarusteita ja pystymmekin kiipeilyttämään varsin suuren joukon kerrallaan.
Kalliokiipeilyä Metsäkylän Ölkyllä

KALLIOKIIPEILY

Metsäkylän Ölkky on ainoa virallinen kalliokiipeilypaikka Taivalkoskella. Kallio sijaitsee kapean ja kalliorantaisen järven rannalla. Varmistamaan pystyy kallion alla olevalta kapealta maakaistaleelta.
Kallioon on pultattu kolme yläankkuria ja yksi liidireitti. Lisäksi on kiinteä ankkuri laskeutumista varten.
Korkeimmillaan kallio on n.12 m.

Kallion päällä on nuotiopaikka ja huussi.

Ajo-ohjeet:  
Metsäkylän kaupalta n. 3,5 km etelään. Käänny talon kohdalta pienelle hiekkatielle itään päin (Metsäkylästä tultaessa vasemmalle). Huom. Tie on varsin huonossa kunnossa. Ajaminen omalla vastuulla.
Aja tätä tietä 2 km ja käänny etelään (oikealle) lähtevälle tielle. Aja n. 100 m. Oikealla puolella on pieni levike. Jätä auto siihen. Samalta puolelta tietä lähtee polku Ölkylle. Alussa on puiset rappuset. Kävelymatkaa tulee n. 300 m. Matkalla on vähän portaita, pitkoksia ja yksi silta. Rakenteen alkavat olla huonokuntoisia. Ole varovainen!
Polku tulee suoraan kallion päälle. Kallion juurelle pääset kallion vasemmalta puolelta, jyrkähköä polkua pitkin.

Seinäkiipeilyä Taivalvaaran seikkailupuistossa

SEINÄKIIPEILY

Seinäkiipeilyä voi harrastaa Taivalvaaran seikkailupuiston seinällä. Lisäksi löytyy sisäseinä yläkoulun liikuntasalista.

Yläkoulun liikuntasalissa on 7 m korkea seinä, jossa on viisi sektoria. Seinällä voi yläköysikiipeillä ja liidata, Lisäksi on käytössä TrueBlue – automaattivarmistuslaite. Seinä on varsin monimuotoinen ja kiivettävää on edistyneemmällekin kiipeilijälle. Koska seinä on koulun liikuntasalissa, vaatii kiipeily erillisen vuoron. Kysy lisää liikuntapalveluista.

Seikkailupuiston seinä on Taivalvaaran päällä, suurimman hyppyrimäen tornissa. Korkeutta seinällä on 13,5 m. Se soveltuu sekä yläköysikiipeilyyn, että liidaamiseen. Kesäisin seinällä on käytössä myös TrueBlue – automaattivarmistuslaite. Seinää voi käyttää myös ilman ohjaajaa, mutta siihen tulee kysyä lupa kunnan liikuntapalveluista.

Seikkailupuistossa on myös boulderointi-seinä jota voi käyttää vapaasti.

Lisätietoja

Petri Voutilainen

Liikunnanohjaaja/tapahtumakoordinaattori

Soita: 040 533 9910

Viesti:

Viimeksi muokattu 8.12.2020