14 °C
Haku

Reitistöt ja ladut

Taivalkoskella on erinomaiset mahdollisuudet luonnossa liikkumiseen. Laaja monitoimireitistö upean luonnon keskellä tarjoaa vaihtoehtoja kaikkiin tarpeisiin. Talvella hyvin hoidettu latuverkosto mahdollistaa hienoja hetkiä niin kunto-, kuin kilpahiihtäjällekin.

Monitoimireitit

Polkujuoksua Soiperoisessa

Taivalkoskelta löytyy eri mittaisia monitoimireittejä monenlaiseen tarpeeseen. Koillismaan upea luonto tarjoaa elämyksiä patikoijille, polkujuoksijoille ja maastopyöräilijöille.

Myös vesillä liikkujalle on vaihtoehtoja. Iijoki ja Kostonjoki ovat melottavissa läpi kesän. Erämainen maisema ja lukuisat pienet kosket luovat hienon ympäristön lyhyille ja vähän pidemmillekin retkille.

Meillä on alkamassa hanke, jonka aikana kehittämme reitistöjä edelleen.

Lisätietoja reiteistä löydät Visit Taivalkoski – sivustolta. 
Osa reiteistä löytyy myös Outdooractive – sivuilta.

Latuverkosto

Taivalkoski on lumista aluetta ja hiihtokausi meillä onkin pitkä. Hiihtämään pääsee viimeistään marraskuussa ja kausi jatkuu huhtikuun loppuun saakka, usein vielä toukokuun puolellakin.

Hyvä kuntoiset ladut ovat leveät ja sopivaa latua löytyy kaiken kuntoisille. Taivalvaaran hiihtostadion on yksi Suomen parhaista ja isännöimmekin joka talvi useita hiihtokilpailuja. Valaistua latua löytyy yhdeksän kilometrin verran.

Latujen kunnossapidon ajantasainen tieto löytyy täältä.

Hiihtolatujen hoidon seurantakartta löytyy myös täältä.

Talvireittejä

Reitit on tarkoitettu kävelijöille, lumikenkäilijöille sekä läskipyöräilijöille. Koirat ovat tervetulleita reiteille kytkettyinä.

Reittejä on kaksi: Siikavaaran reitti n. 10 km ja Kikarilammen reitti n. 11 km. Reittien alkupiste löytyy Taivalvaaran hiihtokeskuksesta Mäkitien varrelta olevalta parkkipaikalta. Reitit menevät ensin Mäkitietä pitkin n. 800 m. Molemmilla reiteillä on korkeuseroja ja vaihtelevia maisemia. Siikavaaran rengasreitti käy Iijokivarressa ja Taivalvaaran vaaramaisemissa. Kikarilammen reitti menee edestakaisena reittinä VT20n yli ja kiertää sen jälkeen rengasreitin kauniissa harjumaisemissa.

Reittien varrelta löytyy kaksi laavua: Pikku-Tervalammen laavu 1,8 km Taivalvaarasta sekä Turvakonaluksen lintutornin laavu 1,6 km Taivalvaarasta. Laavuilta löytyy polttopuita ja ne ovat sopivia retkikohteita koko perheelle. Pikku Tervalammen laavulle menevällä reitillä on korkeuseroja, Lintutornille menevä reitti on tasaista.

Talvireitti ja latu-ura Pikku-Tervalammen laavun vieressä

Talvireitti ja latu-ura Pikku-Tervalammen laavun vieressäLisätietoja

Petri Voutilainen

Liikunnanohjaaja/tapahtumakoordinaattori

Soita: 040 533 9910

Viesti:

Viimeksi muokattu 15.5.2024