9 °C
Haku

Opiskelijalle

Opiskelijaksi ilmoittautuminen

Opiskelijaksi ilmoittaudutaan joko ennakkoilmoittautumisen kautta tai suoraan opettajalle opintoryhmän alussa. Oikea tapa selviää kunkin kurssin kohdalta. Muista ilmoittautua ennakkoon, jos ryhmän kohdalla on siitä maininta. Ryhmä alkaa vain, jos ennakkoilmoittautuneita on riittävästi. Ennakkoilmoittautumiset tehdään opiston toimistoon joko puhelimitse (ei tekstiviestillä). Musiikin yksityisopetuskursseille ilmoittaudutaan suoraan kurssin opettajalle, joka antaa ilmoittautuessa opiskelijalle henkilökohtaisen soittoajan. Otamme opiskelijat ryhmiin ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuessasi saat heti tietää, saatko kurssipaikan vai jäätkö varapaikalle. Vapautuvista opiskelupaikoista ilmoitamme puhelimitse, tekstiviestillä tai sähköpostitse. Emme lähetä opiskelijalle erillistä tietoa kurssin alkamisesta. Mahdollisen kurssin peruuntumisen ilmoitamme puhelimitse tai tekstiviestillä kaikille ennakkoon ilmoittautuneille. Muista ilmoittautuessasi antaa tarvittavat yhteystiedot, jotta yhteydenotto on tarvittaessa mahdollista.

Kurssimaksut

Jokaisella opetusryhmällä on oma kurssimaksunsa, jonka suuruus on ilmoitettu kunkin kurssin kohdalla. Lukukausimaksu peritään kerran lukukaudessa, syys- ja kevätlukukaudella erikseen. Internet-ilmoittautumisen yhteydessä kurssin voi maksaa suoraan ruudulle ilmestyvän pankkiyhteyskuvakkeen kautta. Huom! Tämä maksutapa on käytettävissä vain ilmoittautumisen yhteydessä, ei myöhemmin maksettaessa. Jos olet oikeutettu alennukseen, älä käytä tätä maksutapaa! Mikäli et halua käyttää verkkopankkimaksamista tai ilmoittaudut puhelimitse, sinulle lähetetään lasku kurssin käynnistyttyä. Lasku tulee maksaa eräpäivään mennessä. Mahdolliset laskua koskevat huomautukset on tehtävä toimistoon ennen eräpäivää. Opiskeluoikeus peruuntuu, mikäli kurssimaksulaskua ei ole maksettu laskussa mainittuun eräpäivään mennessä. Voit käydä kerran tutustumassa kurssille, toisesta käyntikerrasta lähetämme sinulle laskun. Suoritettuja maksuja ei palauteta eikä hyvitetä opiskelijalle. Henkilötunnus laskutusta varten on pakollinen tieto, joka jokaisen kansalaisopisto-opiskelijan on laitettava ilmoittautumislomakkeeseen laskutusta varten. Alle 18-vuotiaiden ilmoittautumislomakkeet tulee olla huoltajan allekirjoittamia. Tällöin laskutusosoitteeseen laitetaan huoltajan nimi, osoitetiedot ja henkilötunnus (henkilötunnuskohtaan lapsen henkilötunnus). Muista ilmoittaa ilmoittautumislomakkeessa laskutusosoite, mikäli esimerkiksi työnantajasi maksaa kurssimaksun. Opiskelijat hankkivat itse kurssilla tarvitsemansa materiaalit. Opettajan hankkiessa materiaaleja ja tarvikkeita hän perii tarvikemaksun opiskelijoilta.

Kurssiperuutus, huomautuslasku ja perintä

Voit perua varatun paikan veloituksetta ilmoittautumisajan päättymiseen mennessä. Peruuttamattomista kurssipaikoista veloitetaan koko kurssin hinta. Peruutusmahdollisuutta ei ole sellaisilla kursseilla, joille esim. kurssimateriaalit tai muut tarvikkeet on tilattu etukäteen. Peruuta aina kurssille osallistumisesi toimistoon mikäli et pääse kurssille tai käyt kurssilla vain kerran. Voimassa olevan lainsäädännön mukaan viivästyneistä kurssi- ja muista maksuista saadaan periä korkoa ja maksut ovat ilman tuomiota ja päätöstä ulosottokelpoisia. Maksamattomista laskuista lähetetään ensin huomautuslasku. Huomautuslaskun hinta 5 € lisätään laskun hintaan. Tämän jälkeen edelleen maksamattomat laskut lähetetään perintäpalvelun hoidettaviksi.

Vakuutukset

Opisto ei vakuuta opiskelijoita tapaturmien varalta, joten jokaisen tulee huolehtia omista vapaa-ajan vakuutuksistaan.

Todistukset

Kaikesta säännöllisestä opiskelusta annetaan pyydettäessä todistus, joka maksaa 5 €.

Opiston ylläpimät rekisterit

Opisto ylläpitää opiskelijarekisteriä asiakassuhteen nojalla. Rekisterin ylläpitämisessä noudatetaan Henkilötietolain (1999/523) määräyksiä. Rekisteriä ylläpidetään tilastotarkoituksessa, eikä sen sisältämiä henkilötietoja luovuteta sivullisille.

Aira Tauriainen

Opistosihteeri

Soita: 040 5730 820

Viesti:

Viimeksi muokattu 16.12.2020