20 °C
Haku

Ilmoittaudu kursseille

Luonto ja ympäristö

KESTÄVÄÄN ELÄMÄNTAPAAN

Opiston lukuvuoden 2023-2024 opinto-ohjelmassa on paljon mielenkiintoisia luontoon ja ympäristöön liittyviä kursseja ja luentoja! Miltä kuulostaisi Opastettu ruskaretki Pyhitykselle tai kevätretki Soiperoiselle? Lukuvuoden aikana pääset retkineuvoja Juhon opastukselle tutustumaan Suomen kansallispuistojen historiaan, oppimaan niin kesä- kuin talviretkeilyä. Opinto-ohjelmassa on myös mm. Tarinaa lintujen rengastamisesta, Lapin retkeilyreittejä, Taivalkosken luontokohteita ja Iijoen historiaa.
Opiston ohjelmassa on  ajankohtainen Energianeuvonta-verkkoluentosarja, jonka aiheita ovat energiatehokas koti, sähkösopimukset ja sähkön hinnan muodostuminen, lämmitystavat ja avustukset, energiatehokas mökki sekä sähkön pientuotanto, aurinkosähkö ja pientuulivoima. Energianeuvonta-luennot ovat maksuttomia! Tutustu kurssitarjontaan!

 

Tanssi

SUJUU KUIN TANSSI

Saanko luvan? -lavatanssikurssilla sinun ei tarvitse osata mitään etukäteen, joten nyt on hyvä hetki ottaa lavatanssit haltuun. Jos tanssaaminen kiinnostaa enempikin, niin Satumaisen sykkeen lavatanssileirillä 29.-30.9.2023 pääset teho-opetukseen. Kurssin ohjelmassa mm. ihastuttava lattarirytminen uutuus: bachata, joka on noussut supersuosituksi tanssilavoilla!
Muistathan ilmoittautua kursseille, opetus alkaa vain jos ilmoittautuneita on riittävästi!

LIIKE ON LÄÄKE

Asahia, kuntojumppaa ja joogaa. Voimailua ja kuntosalia, sählyä ja futiskoulua. Lähdetään liikkeelle! Syksyllä myös Vanhemman ja lapsen kuntoliikunta, joka on tarkoitettu vanhemman ja vauvan/taaperon yhteiseksi liikuntahetkeksi. Muistathan ilmoittautua kursseille, opetus alkaa vain jos ilmoittautuneita on riittävästi!

TERVEYDEKSI

Kurssitarjonnasta löytyy myös terveyteen, hyvinvointiin ja kansalaistaitoihin liittyviä kursseja. Kansalaisopiston kursseilla voit mm. päivittää tärkeät ensiaputaidot ajantasalle.
Kursseillemme voit ilmoittautua ympäri vuoden. Päivitämme jatkuvasti tarjontaamme.

Kielet

PIECE OF CAKE

Cafe International in Jalava village store and cafe, esperanto in Metsäkylä village store!
Matkailuespanjaa, Ranskan intensiivialkeet, Rammstein -saksaa, Italiaa matkailijoille, Easy English, Deutsch für Fortgeschrittene, Venäjän alkeiskurssi, Suomen kielen alkeet, Esperanton kieli… Tämän lukuvuoden opinto-ohjelman kielikurssien tarjonta on runsas! Tarjolla on niin lyhytkursseja kuin koko lukuvuoden pituisia kursseja,

 

Sanataide

SANOMATTAKIN SELVÄÄ

Kansalaisopisto järjestää yhteistyössä Päätalo-instituutin kanssa Luovan kirjoittamisen jatkourssit 13.-17.9.2023 sekä 3.-5-11.2023 kulttuuritalo Valveella Oulussa.
Syyskuussa alkaa kirjailija Minna Rytisalon vetemä lukupiiri, jossa 12.9 Jotuni-ilta, 26.9 Elizabeth Strout-ilta 10.10 Joenpelto-ilta 31.10 Alex Schulman -ilta 4.11 Ia Genberg-ilta. Tervetuloa lukemisen lumoon!

Teatteri

TEATTERIN KIEHTOVA MAAILMA

Lukuvuoden teatterikurssitarjonnassa on kursseja niin lapsille kuin aikuisille. Ilmaisutaidon teatteristartti on on tarkoitettu kaikille 13-20 vuotiaille teatteri-ilmaisusta ja improvisaatiosta kiinnostuneille, Lasten teatterityhmä on kohdennettu 1-6 luokkalaisille.
Yhteistyössä Taivalkosken näyttämön kanssa tuotetaan myös talvinäytelmä Taivalkosken teatterille ja kesänäytelmä Herkonmäelle.
Kaikkien näiden kurssien kurssimaksut maksaa Taivalkosken näyttämö, joten kurssit ovat osallistujille ilmaisia!

KUVATAIDE YHDISTÄÄ

Kesä värit -maalauskurssi, Aikuisten kuvataidepaja, Erityisryhmien taidepaja, Pisanka-maalauskurssi, Omakuva grisaille-tekniikalla, Muotokuvamaalaus valokuvaa apuna käyttäen, Luovasti minusta -hybridikurssi. Lähde rohkeasti mukaan oppimaan uutta!

 

 

MUSIIKKI MUUTTAA MAAILMAA

Opistossamme saat opetusta kitaran, pianon, harmonikan ja ukulelen soitossa! Tämän lukuvuoden uutuutena on klassinen yksinlaulu. Kurssiohjelmasta löytyy myös Jazz-bändiin, Pop/rock-bändi ja Erityisryhmien bändi.
Musiikin yksityisopetuskursseille ilmoittaudutaan suoraan kurssin opettajalle, joka antaa ilmoittautuessa opiskelijalle henkilökohtaisen soittoajan. Netti-ilmoittautumiseen pääset ylläolevan linkin kautta.

Kädentaidot

KÄDENTAIDOT OVAT POP!

Kädentaitojen kursseilla on paljon uutuuksia! Mitäpä jos kokeilisit jotakin seuraavista:
Lapin vyö
Lapikas ja supikas -kurssi
Antiikkinalle
Tuulikello teräsaterimista & koruja hopealusikoista
Keppiheppakurssi alakoululaisille
Voimarumpukurssi
Väätin Sakari tulee keväällä opettamaan puukontekoa, Sakarin kurssilla opit tekemään mm. taivalkoskelaisen perinnepuukon, Hanhi-Oton puukon tai Kainuun perinnepuukon, Tommi-puukon.
Pyydysrakentajan kurssilla opiskellaan eri kalapyydysten valmistusta ja korjausta sekä perehdytään virallisiin pyydysmerkkeihin.
Joten onhan näitä! Kurkkaa koko kädentaitojen kurssitarjonta ylläolevan linkin kautta. Ja muistathan ilmoittautua kursseille! Opetus alkaa vain jos ilmoittautuneita on riittävästi.

 

Koillisopistot reissussa

KOILLISOPISTOT REISSUSSA

Koillisopistot (Kuusamon, Posion, Pudasjärven, Ranuan ja Taivalkosken kansalaisopistot) ovat tiivissä yhteistyössä ja yhteistyön tuloksena järjestetään lukuvuoden aikana kultturiretkiä, lähde matkaan mukaan mukavassa seurassa! Syksyllä 2023 lähdetään retkelle Ouluun kädentaitomessuille ja teatterimatkalle Ouluun. 9.-11.5.2024 ohjelmassa on kulttuurimatka Kiirunaan ja Pajalaan.

Aira Tauriainen

Koulusihteeri (yläkoulu) ja kansalaisopiston toimisto

Soita: 040 5730 820

Viesti:

Virve Seiteri

Koulutussuunnittelija

Soita: 040 8310 428

Viesti:

Kati Koivukangas

Kansalaisopiston rehtori

Soita: 040 7411 507

Viesti:

Viimeksi muokattu 30.6.2023