24 °C
Haku

Työttömien terveyspalvelu

Työttömien terveystarkastukset

Työttömällä on mahdollisuus maksuttomaan terveystarkastukseen, jonka tarkoituksena on edistää terveydentilaa, hyvinvointia sekä työ- ja toimintakykyä.

KUVAUS

Terveydenhoitajan vastaanotolla arvioidaan työkykyä, annetaan terveysneuvontaa erilaisista kansansairauksista, kartoitetaan terveyskäyttäytymistä huomioiden asiakkaan sairaudet ja elämäntilanne, annetaan ravitsemus- ja liikuntaohjausta sekä kannustetaan hyvinvointia edistäviin valintoihin. Omasta työkyvystä huolehtiminen helpottaa uudelleen työllistymistä, työhön palaamista sekä ylläpitää omaa henkistä ja fyysistä hyvinvointia.

TOIMINTAOHJE

Voit varata ajan terveystarkastukseen itse tai sinut voidaan ohjata terveystarkastukseen esimerkiksi työllisyyspalveluiden, sosiaalipalveluiden tai terveydenhuollon kautta. Tämä tapahtuu aina omalla suostumuksellasi. Jos saat lähetteen TE-toimistosta, säilytä lähete itselläsi ja ota se mukaan terveydenhoitajan vastaanotolle.

MAKSULLISUUS

Terveystarkastus terveydenhoitajan vastaanotolla on asiakkaalle maksuton.

VAATIMUKSET

Terveystarkastus on tarkoitettu yli 18-vuotiaille taivalkoskelaisille työttömille. Suosittelemme terveystarkastusta erityisesti seuraavissa tilanteissa:

  • edellisestä terveystarkastuksesta on pitkä aika
  • oma terveydentila tai jaksaminen huolestuttaa
  • tarve arvioida työkykyä

Viimeksi muokattu 17.5.2022