4 °C
Haku

Taivalkosken koronatilannepäivitys 13.1.2022

Taivalkoskella on tammikuun alkupuolella todettu koronainfektio 10 ihmisellä, joista yhdeksän tartunnanlähde on tiedossa. Tartunnat jakautuvat kolmeen ketjuun. Karanteeneja on määrätty kuudelle taivalkoskelaiselle ja nämä karanteenit liittyvät läheisesti edellä mainittuihin tartuntaketjuihin.

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella tartuntoja on runsaasti ja Omicron muunnos tarttuu herkästi. Omicron aiheuttaa tartuntoja aiempia variantteja herkemmin myös rokotetuille, mutta edelleen rokotukset suojaavat hyvin vaikeita tautimuotoja vastaan. Kokonaan ilman rokotesuojaa on n. 12 % Suomen yli 12-vuotiaata väestöstä, mutta näiden rokottamattomien osuus tehohoidossa olevista on n. 74 %.

Taivalkoskella koronatilanne on rauhallinen ja selvästi parempi kuin Pohjois-Pohjanmaalla keskimäärin. Joulu ei näyttänyt tuovan meille uusia tartuntoja. Suurten kaupunkien tartunnanjäljitysongelmia ei meillä vielä ole ja tartuntamäärät ovat vähäisiä, mutta kuten uutisista kuulemme, kannattaa Omicronilta suojautumiseen panostaa aina ihmisten parissa liikuttaessa.

Jouni Wikstedt

tartuntataudeista vastaava lääkäri

Viimeksi muokattu 13.1.2022