4 °C
Haku

Taivalkosken koronatilannepäivitys 17.8.2021

Taivalkoskelaisilla on todettu heinä-elokuussa neljä koronatartuntaa, joka ovat jakaantuneet kolmeen eri tartuntaketjuun. Eristyksessä on tällä hetkellä enää viimeisen ketjun potilas, joka hänkään ei ole altistanut muita, vaan tartunta todettiin karanteenin aikana. Kantaväestön lisäksi tartuntoja on todettu marjanpoimijoilla: 76 hengen ryhmästä 73 on sairastunut ja koska nämä tartunnat ovat kirjaantuneet Taivalkosken tartuntatautirekisteriin, nousi ilmaantuvuuslukumme yli 1500. Merkittävää on, että sairastuneiden marjapoimijoiden suuresta lukumäärästä huolimatta yhtään jatkotartuntaa kantaväestöön ei ole todettu.

Koronaepidemian varhemmissa vaiheissa tavoitteena oli saada rokotekattavuus yli 70% ja siinä on Taivalkoskella jo lähes onnistuttu – yhden rokotteen on saanut 68,6% väestöstä. Delta-variantti on osoittautunut muita variantteja herkemmin tarttuvaksi ja siksi myös tavoite rokotekattavuudelle on noussut. Taivalkoskella 16-69 vuotiaiden rokotteen saaneiden määrä on jo 76,7% ikäryhmästä, mikä on tuloksena hyvä, kun muualla varsinkaan nuoret aikuiset eivät ole innostuneet käymään rokotuksella. Korkeampaa kattavuutta tavoitellaan rokottamalla nuorempia ikäryhmiä ja rokotukset yli 12-vuotiaille onkin jo aloitettu.

Sairaanhoitopiirimme uusien ohjeiden mukaan maskisuositus on palannut. Maskia olisi hyvä käyttää harrastuksissa sisätiloissa ja työpaikoilla, jos samassa tilassa oleskelee useita henkilöitä. Lisäksi julkisissa sisätiloissa suositellaan maskin käyttöä. 

Jouni Wikstedt

tartuntataudeista vastaava lääkäri

Viimeksi muokattu 17.8.2021